علی نقی حیدریان در نشست کمیسیون رفع تداخلات استان فارس گفت: در نتیجه رفع تداخل اراضی مذکور حدود ۱.۲ میلیون هکتار به عنوان اراضی غیر ملی شناسایی و به مردم برگشت داده شد.
او با اشاره به اینکه رفع تداخل به صورت کامل توسط سازمان امور اراضی کشور اجرا میشود، گفت: کاداستر اراضی کشاورزی که بعد از رفع تداخل اتفاق میافتد و صدور اسناد کشاورزی، برعهده سازمان ثبت کشور است و جهاد کشاورزی و امور اراضی با سازمان ثبت همکاری دارند.
حیدریان با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای رفع تداخل اراضی کشاورزی کشور عزم جدی دارد، گفت: هدفگذاری شده که رفع تداخل تا پایان سال ۱۴۰۲ اجرا و تا پایان دولت سیزدهم برای تمام اراضی کشاورزی سند صادر شود.
به گفته او، قانون ماده ۵۴ یا همان رفع تداخلی که در استانها معروف شد، جزو وظایف اولیه یا به نوعی اولویت اول وزیر و وزارتخانه است که مسئولیت دبیرخانه آن با سازمان امور اراضی است، ولی سازمان منابع طبیعی کشور، سازمان ثبت، وزارت دارایی و برخی از مسئولین ذی ربط در این زمینه همکاری میکنند.
حیدریان به مشکلات مردم در موضوع تداخلات اراضی کشاورزی گریزی زد و گفت: دو قانون موازی، اصلاحات اراضی و ملی شدن در دهه ۴۰ به تصویب رسید و مردم دچار مشکلاتی شدند از این رو در سال ۹۴ قانونی تصویب شد که بر اساس آن اگر در یک پلاک مشخص این دو قانون اجرا شده باشد، دولت رأساً ورود و رفع تداخل کند.
او گفت: با رفع تداخلات اراضی کشاورزی مردم کمتر به دادگاه مراجعه میکنند و مشکلات مردم در حوزه کشاورزی در تولید رفع میشود.
حیدریان گفت: از سال ۹۴ روند رفع تداخلات به کندی پیش رفته است، اما در زمان حاضر به صورت جدی در وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای تابعه دنبال میشود و در همین راستا نشست "قرارگاه صدور اسناد کشاورزی و رفع تداخل" در وزارت جهاد کشاورزی به صورت هفتگی برگزار، مشکلات احصا و راهکارها ارائه میشود و بازدیدهای دورهای از استانها نیز صورت میگیرد.
معاون ساماندهی و توسعه سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه استان فارس به لحاظ مساحت کل استان و هم مساحت اراضی کشاورزی جزو استانهای بزرگ است، گفت: با برنامه ریزی صورت گرفته توسط رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان روند رفع تداخلات به خوبی پیش میرود.