طبق آمار سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور، حدود ۲۲۰ واحد راکد و غیرفعال در استان اصفهان به چرخه تولید بازگشته اند.

یکی از مهمترین رویکرد‌های اقتصاد مقاومتی، رفع مشکلات واحد‌های تولیدی و دانش بنیان و برنامه ریزی برای رونق و ارتقای این واحدهاست. تمرکز روی پیشرفت شرکت‌های دانش بنیان علاوه بر تحول عظیم در پیشرفت علم و فناوری و جبران عقب ماندگی در عرصه‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی، صنایع دستی و .. زمینه ایجاد اشتغال پایدار را افزایش می‌دهد.

ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در اصفهان با رونق و توسعه واحد‌های دانش بنیان و جلوگیری از رکود واحد‌های تولیدی تا حد زیادی در بهبود وضع سرمایه‌گذاری، اشتغال و کسب‌وکار موثر بوده و توانسته در سال‌های اخیر، اصفهان را به قطب صنعت و اقتصاد دانش‌بنیان کشور تبدیل کند.

اساس دانش بنیان صنعت اصفهان

امیرحسین کمیلی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: از حدود هفت هزار شرکت فناور و دانش بنیان کشور، ۷۰۰ واحد معادل ۱۰ درصد آن‌ها در استان اصفهان فعال است و اصفهان از این نظر در کشور رتبه دوم را دارد.

او افزود: صنعت در اصفهان دانش بنیان پایه گذاری شده و بسیاری از واحد‌های صنعتی این استان از جمله صنایع فولادی، پتروشیمی و لوازم خانگی با نگاه دانش بنیان راه اندازی شده و فعالیت می‌کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان به‌عنوان کریدور علم و فناوری کشور شناخته می‌شود، ادامه داد: مباحث دانش بنیان و توسعه شرکت‌های دانش بنیان به خوبی در اصفهان شکل گرفته و بسیاری از این شرکت‌ها با صنایع مرتبط شده اند و آن‌ها را پشتیبانی و حمایت می‌کنند.

دانش بنیان‌ها

احیاء و رونق دانش بنیان‌ها در دستور کار ستاد اقتصاد مقاومتی

موسویان دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان گفت: در استان اصفهان ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که مربوط به سال‌های قبل هم هست، تشکیل شده که یکی از مهم‌ترین اهداف آن احیای صنایع تعطیل شده و غیرفعال و رونق شرکت‌های دانش‌بنیان است.

بیان کرد: براساس شعار سال که تولید، دانش‌بنیان واشتغال‌آفرین نام‌گذاری شد، کارگروهی زیر مجموعه ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به همین منظور و برای حمایت از واحد‌های تولیدی دانش‌بیان تشکیل شد. واحد‌ها را شناسایی و مشکلات آن‌ها را استعلام گرفتیم و آنچه را نیاز بوده در حمایت قضایی مجموعه دادگستری و دادسرا انجام شود، پیگیری و اقدامات خوبی انجام شده است.

واحد‌های تولیدی بدهکار توقیف نشوند

سیدمحمد موسویان دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان با اشاره به اینکه در حوزه ستاد اقتصاد مقاومتی در یک سال گذشته، ۱۳ جلسه برگزار شده که حاصل آن ۱۰۵ مصوبه بوده است، گفت: ۱۳۲ واحد تولیدی مورد بازدید قرار گرفته و با تلاش‌هایی که شده ۱۰۵ واحد احیا یا از تعطیل آن‌ها جلوگیری شده است.

او ادامه داد: تعداد کارگران بازگردانده شده به کار در واحد‌های تولیدی احیا شده، سه هزار و ۲۳۰ نفر بوده و تثبیت فرصت شغلی بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر هم از طریق پیگیری مشکلات و با تلاش ستاد اقتصاد مقاومتی استان صورت گرفته است.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان با اشاره به تسهیل و رفع مشکلات بانکی واحد‌های تولیدی تصریح کرد: در دستگاه قضایی چه در سطح ریاست قوه و چه در مجموعه استانی تاکید بر این است که چنانچه واحد‌های تولیدی بدهی هم داشته باشند، فعالیت آن‌ها متوقف نشود.

موسویان گفت: تا جای ممکن اقدامات قضایی نباید منجر به تعطیلی کارخانه یا واحد تولیدی شود و بر این اساس تمام تلاش خود را کرده‌ایم که این اتفاق برای واحد‌های تولیدی رخ ندهد.

رکود واحدهای تولیدی

حرکت به سمت فناوری‌های نو و اقتصاد دانش بنیان و گردشگری

حرکت به سمت فناوری‌های نو و اقتصاد دانش بنیان و گردشگری، از محور‌های اصلی توسعه استان اصفهان است. این را محسن ایروانی مدیرکل سرمایه گذاری استانداری اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد وگفت: پارسال سهم بالاتری از اعتبارات به شهرک علمی و تحقیقاتی اختصاص پیدا کرد و همچنین سهم اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز افزایش یافته تا در این عرصه هم بتوانیم با توجه به وجود طرح‌های بسیار، تامین مالی لازم را انجام دهیم.

او با اشاره به اینکه سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان در سال گذشته ۹۲ درصد و جهاد کشاورزی ۶۲ درصد اعتبارات را جذب کردند ادامه داد: جذب اعتبارات در روز‌های اخیر رشد خیلی خوبی داشته و در برخی از بخش‌ها از اعتبارات مازاد استان‌های دیگر هم استفاده کردیم.

احیای ۴۷۰ واحد تولیدی در دستور کار است

امیررضا نقش معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اصفهان صنعتی‌ترین استان کشور است؛ از این رو به میزان وجود صنعت در استان، مشکلات این حوزه نیز حجم و تنوع بسیاری دارد.

او افزود: پارسال طبق آمار سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور، حدود ۲۲۰ واحد راکد و غیرفعال در استان اصفهان به چرخه تولید بازگشتند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: امسال هدف گذاری ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، بر احیای ۴۷۰ واحد راکد و نیمه فعال است تا تولید جان بگیرد و اشتغال تثبیت شود.

نقش توضیح داد: بیش از ۱۷ هزار واحد تولیدی در استان اصفهان مشغول به فعالیت هستند که با مشکلات بسیار و عمیقی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ از طرف دیگر، دو هزار طرح تولیدی و کشاورزی نیمه تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد داریم که با مشکل مواجه و معطل مانده اند، اما اگر به سامان برسند شاهد جهش عظیمی در تولید و اشتغالزایی خواهیم بود.

او با اشاره به دستور رئیس جمهوری مبنی بر «نهضت احیای واحد‌های تولیدی راکد و غیر فعال» اظهار کرد: آمار پراکنده‌ای در این خصوص وجود دارد، اما آنچه که مشهود است بیش از ۸۰۰ واحد غیرفعال در استان اصفهان وجود دارد که درصدد هستیم آن‌ها را به چرخه کار و فعالیت بازگردانیم.

واحدهای تولیدی

تصویب هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای رونق تولید و ایجاد اشتغال

به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان محمل‌های قانونی کارآمدی برای حمایت از فعالان اقتصادی در استان ایجاد و عملکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان به روز شده و تعداد پرونده‌های بانکی در این ستاد به صفر رسیده است.

نقش ادامه داد: جلسات ستاد تسهیل استان به‌صورت هفتگی و به مدت چهار تا پنج ساعته برای بررسی مشکلات بانکی واحد‌های صنعتی و تولیدی برگزار شده است.

او گفت: در ۹ ماه گذشته در قالب تسهیلات رونق تولید که جزو تسهیلات تکلیفی بانک‌ها برای تولید و اشتغال است، همچنین از محل تسهیلات تبصره‌های ۱۸ و ۱۶ که تسهیلات با سود یارانه‌ای است، نزدیک به هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات مصوب شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان افزود: بانک‌های استان ملزم شدند که این تسهیلات را به سرعت پرداخت کنند و بر این مبنا تاکنون بیش از ۶۰ درصد از تسهیلات مصوب، محقق و پرداخت شده و بقیه رقم نیز در شرف پرداخت است.

احیاء دو کارخانه بزرگ اصفهان با ورود دستگاه قضا

حجت الاسلام اسدالله جعفری رئیس کل دادگستری استان اصفهان گفت: در سال‌های گذشته به دلیل فقدان رویکرد اقتصاد دانش بنیانی در مسیر تولید و صنعت متحمل خسارات و زیان‌های بسیاری شده ایم و به همین دلیل بوده که رهبر انقلاب برای امسال شعار، تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین را انتخاب کردند.

او یادآور شد: بی شک نگاه دانش بنیان موجب ایمن سازی مجموعه‌های تولیدی می‌شود و اطمینان خاطری نیز برای صاحب صنایع و تولیدکنندگان به دنبال خواهد داشت.

رئیس کل دادگستری استان اصفهان افزود: لازم است مجموعه‌های تولیدی و صنعتی قبل از هرگونه اقدام برای احداث و راه اندازی واحد‌های خود از مشورت یا نظارت کارشناسان و نخبگان حوزه دانش بنیان بهره‌مند شوند، چون اشتغال و کارآفرینی که از این طریق حاصل می‌شود، پایدار است و سبب ثبات و اطمینان بخشی در امر تولید می‌شود.

حجت الاسلام جعفری درباره اقدامات ستاد پیگیری اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی استان گفت: از مهم‌ترین فعالیت‌های این ستاد جلوگیری از تعطیلی ۷ کارخانه و ۱۱ کارگاه استان و مدیریت دو مورد از بزرگ‌ترین پرونده‌های اقتصادی کشور مربوط به شرکت‌های پلی اکریل و پتروشیمی اصفهان بوده است.

او اظهار کرد: ایجاد ثبات مدیریتی در این کارخانه‌ها پس از ۹ سال، اداره شرکت‌ها بر اساس قانون تجارت، پیگیری وصول ۳ هزار میلیارد ریال بدهی معوق بانکی و ترتیبات وصول ۲ هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی در ذیل کمیته‌های فرعی آن دستاورد‌های مهمی است.

رونق تولید و اقتصاد دانش بنیان


رونق تولید، اشتغال آفرین است و با رفع مشکلات واحد‌های تولیدی و حرکت به سمت توسعه شرکت‌های دانش بنیان می‌توان برای تثبیت و افزایش اشتغال این واحد‌ها گام برداشت.

هم اکنون با توجه به اوج گیری معضل بیکاری به ویژه در میان نسل جوان تحصیل کرده باید زمینه بکارگیری شرکت‌های دانش بنیان و علم روز برای مقابله با این معضل را بیشتر فراهم کرد. رویکرد دانش بنیان سبب رونق اقتصادی کشور می‌شود، رونقی که دیر یا زود بهبود وضع معیشتی مردم را به دنبال خواهد داشت.

گزارش از سولماز محمدی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
در این که واحدهای صنعتی دوباره به راه افتادند و امروز گزینه های بسیاری برای اشتغال جوانان وجود داره حرفی نیست ولی یه نکته بسیار مهم اینکه واقعا چرا حقوق ماهیانه شرکت ها اینقدر پایینه
شرکت ها اینقدر از این نیروی رایگان بهره می برند که به سه سال نرسیده داراییشون دوبرابر میشه
در یک کارخانه 200 نفره ماهیانه 8 میلیون حقوق به پرسنل تعلق میگیره که به عبارتی 19 میلیارد سالیانه
کارخانه ای روزانه 80 هزار محصول میفروشه که به ازای هر کدام 4 هزار سود خالص می کنه یعنی سالیانه بالای 100 میلیارد
بعد همه میان میگن نه اینطور نیست پس بهتره دارایی های صاحبان کارخانه ها را یکبار از اول بررسی کنید
در ایران حقوق کارگران به نسیت جنس تولیدی خیلی پایینتره و همین خودش باعث فقره یعنی تو 24 ساعت تو 3 کارخانه یا شرکت کار کنی تازه درآمدت به حقوق نماینده مجلس میرسه که باید نماینده ما در تصمیمات مهم باشه
Iran (Islamic Republic of)
محمد رضا
۰۹:۲۵ ۲۵ آبان ۱۴۰۱
اصفهان نصف جهان .
آخرین اخبار