موسوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قاین با اشاره به برداشت ۲۲ تُن زعفران خشک در این شهرستان گفت: عملیات برداشت زعفران در بیش از ۵ هکتار اراضی زیرکشت این محصول در این شهرستان آغاز شده است.
او با اشاره به اینکه شهرستان قاین از بیشترین سطح زیرکشت زعفران در استان برخوردار است، افزود: سطح زیرکشت زعفران در شهرستان قاینات ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار است که پیش بینی میشود از این سطح حدود ۲۲ تُن زعفران خشک برداشت شود.
موسوی ادامه داد: درمجموع ۱۲ هزار و ۹۵۰ بهره بردار زعفران در شهرستان قاینات وجود دارد که بیش از ۸۰ درصد زعفران تولیدی در بازارهای داخلی شهرستان به فروش میرسد.
مدیر جهاد کشاورزی قاین با اشاره به اینکه نحوه خشک کردن و فرآوری زعفران در بازاریابی و فروش و حتی صادرات آن تأثیر زیادی دارد، اظهار کرد: ۴ واحد فرآوری و بسته بندی زعفران در این شهرستان فعال است.
او ادامه داد: صادرات زعفران در سالهای اخیر رونق گرفته است، ولی درصد کمی از زعفران بصورت ارگانیک صادر میشود و صادرات زعفران نیازمند بازاریابی و توجه بیشتر به تولید زعفران ارگانیک است.
موسوی تصریح کرد: برای حمایت از کشت زعفران ارگانیک، تسهیلاتی از محل اعتبارات گیاهان دارویی به صورت قرض الحسنه به زعفران کارانی که قصد کاشت مزرعه زعفران ارگانیک را دارند و تحت پوشش شرکتهای دارای مجوز تولید محصولات ارگانیک هستند به ازای هر هکتار ۸۰۰ میلیون ریال تعلق میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی قاین افزود: زعفران قاینات با توجه به شرایط خاص آب و هوایی منطقه و برداشت قبل از طلوع آفتاب از کیفیت بالاتری نسبت به زعفران تولیدی سایر مناطق برخوردار است.
او گفت: مشکل اصلی زعفران کاران خشکسالیها و کم شدن میزان آب منابع آبی موجود و شور شدن آب در برخی از منابع آبی است که توسعه کشت زعفران را با مشکل مواجه کرده است.
موسوی افزود: حدود ۵ هکتار از اراضی زعفران قائنات تحت پوشش آبیاری بارانی قرار گرفتهاند که این روش باعث افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب میشود، لذا این روش آبیاری به سایر زعفران کاران نیز پیشنهاد میشود.