معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: باید بر روی نوآوری‌های دفاع مقدس در حوزه بهداشت و درمان تمرکز شود.

یونس پناهی با بیان این مطلب، افزود: در دوران دفاع مقدس به مقتضای زمان و ابتکار افراد، اتوبوس‌ها به صورت آمبولانس تغییر کاربری داده شده و مورد استفاده قرار گرفتند. همین طور اتوبوس‌هایی تجهیز شدند و به صورت اتاق عمل سیّار به کار گرفته شدند.

وی اظهار کرد: امروزه شاهد هستیم تمام این ایده‌ها مانند اتوبوس آمبولانس و اتوبوس اتاق عمل سیّار رشد و پرورش یافتند و با جریان فناوری روز تجهیزات پزشکی و دارو‌های جدید همراه شدند.

پناهی با بیان این که منظور از فناوری سلامت در دفاع مقدس، حتما ابزار نیست، عنوان کرد: بلکه هر روشی است که کمک کند در مقابل پیشرفته‌ترین روش‌ها و ابزار‌های جنگی با کمترین امکانات کمترین آسیب‌ها و مرگ و میر را داشته باشیم.

وی با اشاره به این که بالغ بر ۲۰ مرکز تحقیقاتی مرتبط با جنگ و حوادث ناشی از جنگ شناسایی شده است، گفت: تحقیقات تروما، علوم اعصاب، روان پزشکی، آسیب‌های شیمیایی، طب نظامی، سل و بیماری‌های تنفسی همه با موضوعات دفاع مقدس و حوادث ناشی از آن مرتبط هستند و این همایش فرصت خوبی است تا این مراکز به ارائه مقالات و مستنداتشان بپردازند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، یادآور شد: برگزاری همایش علم و فناوری در دفاع مقدس فرصتی است تا تمام تجربیات و دستاورد‌های کسب شده در حوزه بهداشت و درمان مستند سازی شود.

 پناهی گفت: بعد از مستندسازی رویداد‌های دفاع مقدس شایسته است سمیناری به تولی‌گری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور برگزار شود و طی آن توانمندی‌های کسب شده بر مبنای ابتکارات و دستاورد‌های هشت سال دفاع مقدس اعلام شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.