دانشمندان دانشگاه پزشکی نانجینگ دارویی ساخته اند که علائم افسردگی را تنها در دو ساعت تسکین می دهد. این دارو بر روی موش های آزمایشگاهی با موفقیت آزمایش شده است.
داروهای ضد افسردگی که امروزه استفاده میشوند، سطح سروتونین را در مغز افزایش میدهند، اما برای تأثیر کامل این داروها، باید در مدت طولانی از آنها استفاده کرد، علاوه بر این که برخی از آنها عوارض جانبی دارند.
روش متفاوتی توسط دانشمندان چینی پیشنهاد شده است که شامل جداسازی ناقل سروتونین SERT از انتقال دهنده عصبی اکسید نیتریک (nNOS) است.
در نتیجه، محققان داروی ZZL-7 را به دست آوردند که بر فعالیت نورونهای مسئول تولید سروتونین در هستههای رافه پشتی تأثیر میگذارد.
علاوه بر این، آماده سازی ZZL-7 واکنش متقاطع بین SERT و nNOS را مختل کرد که منجر به افزایش حجم سروتونین در قشر جلوی مغز شد و در نتیجه علائم افسردگی را در افراد مورد آزمایش کاهش داد.
به گفته متخصصان، اثر درمانی این دارو در عرض چند ساعت ظاهر می شود. علائم افسردگی باعث بار بیماری قابل توجهی در سراسر جهان می شود، اثربخشی درمانی داروهای ضد افسردگی فعلی اغلب ناکافی است و متخصصان به دنبال راه های دیگری برای تسکین علائم افسردگی هستند.
یک متاآنالیز جامع توسط یک تیم بین المللی از محققان نشان داد که مکمل ویتامین D ممکن است علائم افسردگی را در بزرگسالان افسرده تسکین دهد و این متاآنالیز شامل ده ها مطالعه از سراسر جهان است.
اعتقاد بر این است که ویتامین D عملکردهای سیستم عصبی مرکزی را تنظیم می کند که اختلالات آن با افسردگی مرتبط است.علاوه بر این، مطالعات مقطعی ارتباط بین علائم افسردگی و کمبود ویتامین D را ذکر کرده اند. با این حال، متاآنالیزهای قبلی در مورد اثرات مکمل ویتامین D بر افسردگی بی نتیجه بوده است.
نتایج چندین مطالعه مختلف با هم ترکیب شده و به صورت آماری تجزیه و تحلیل شده است و متاآنالیز جدید در مورد ارتباط مکمل ویتامین D با افسردگی، بزرگترین متاآنالیز منتشر شده تا به امروز است، که شامل نتایج ۴۱ مطالعه از سراسر جهان است.
این مطالعات کارآیی ویتامین D را در تسکین علائم افسردگی در بزرگسالان از طریق کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده در گروههای مختلف جمعیتی بررسی کردند.
این مطالعات شامل بیماران افسرده، جمعیت عمومی و افرادی با شرایط فیزیکی مختلف بود. نتایج یک متاآنالیز نشان می دهد که مکمل ویتامین D در کاهش علائم افسردگی در افراد مبتلا به افسردگی موثرتر از دارونما است.
توماس میکولا محقق دکترا و نویسنده ارشد این مطالعه در موسسه پزشکی بالینی در دانشگاه فنلاند شرقیمیگوید: «علیرغم دامنه وسیع این متاآنالیز، قطعیت شواهد به دلیل ناهمگونی جمعیت مورد مطالعه و به دلیل خطر سوگیری مرتبط با تعداد زیادی از مطالعات کم است.
توماس میکولا نتیجه گیری می کند: "این یافته ها آزمایش های بالینی جدید و سطح بالا را در بیماران افسرده تشویق می کند تا نقش بالقوه مکمل ویتامین D در درمان افسردگی را روشن کند."
مطالعه ای که بر روی بیش ۳۰۰۰۰۰ بزرگسال در بریتانیا انجام شد، حمایتی را برای رابطه عِلّی بین کمبود ویتامین برگرفته از خورشید، ویتامین D و مرگ و میر نشان داده است.
این یافته ها نیاز به استراتژی های بهداشت عمومی برای حفظ سطح سالم ویتامین D در جمعیت را نشان می دهد.
این مطالعه به طور مفصل در Annals of Internal Medicine منتشر شده است. نتایج، وضعیت پایین ویتامین D را با افزایش مرگ و میر مرتبط دانستند، اما مرگ و میر در زمینه کمبود ویتامین D نامشخص است.
کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده (نوعی از تحقیقات علمی تجربی که در آن افراد بهطور تصادفی به یک یا چند درمان مختلف تحت مطالعه تقسیم میشوند) یا نتوانستند شرکتکنندگان با کمبود شدید را جذب کنند، یا به دلایل اخلاقی مانع از انجام این کار شدند.
منبع: alkhaleej365