به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ۱۳ نوامبر در تقویم جهانی روز مهربانی نامگذاری شده است. تحقیقات علمی ثابت کرده اند که مهربانی و داشتن خلق نیکو در روابط اجتماعی، یکی از عواملی است که در افزایش طول عمر افراد موثر است. اما چرا مهربان بودن میتواند به شما کمک کند زندگی طولانی تری داشته باشید. پاسخ این سوال در فرآیندهایی است که مهربانی در تنظیم آنها موثر است که در ادامه با برخی از آنها آشنا میشوید.
مهربانی، موجب تولید هورمون اکسی توسین می شود که گاه به عنوان "هورمون عشق" هم خوانده میشود. این هورمون به کاهش فشار خون و بهبود سلامت کلی قلب کمک میکند. اکسی توسین همچنین باعث افزایش عزت نفس و خوش بینی فرد میشود که در شرایطی که او دچار استرس یا حالت خجالت میشود، در رفع این حالت بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: قلب با این خوردنیها مثل ساعت کار میکند
حدود نیمی از شرکت کنندگان در یک تحقیق علمی اظهار داشتند که بعد از کمک به دیگران احساس قدرت و انرژی بیشتری میکنند. همچنین مهرورزی در این افراد با افزایش احساس اعتماد به نفس، آرامش و کاهش افسردگی همراه بود.
در یک نظرسنجی در دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۱۰، در ۱۳۶ کشور مشخص شد که افرادی که که از نظر مالی سخاوتمند بودند با حمایتهای خیرخواهانه از نیازمندان احساس شادی بیشتری میکردند. تحقیقات علمی ثابت کرده اند که مهربانی، میزان هورمونهای شادی را در بدن افزایش میدهد و یکی از دلایل طولانی شدن عمر انسان است.
افرادی که بیشتر برای کمک به دیگران داوطلب میشوند، کمتر احساس درد و ناراحتی میکنند. تحقیقات نشان داده اند کمک به دیگرانی دو برابر آسپیرین در برابر بیماریهای قلبی از فرد محافظت میکند، هرچند سایر عوامل از جمله سلامت جسمی، ورزش، جنسیت، عادتهایی مانند استعمال دخانیات در سلامت و طول عمر افراد موثر هستند.
بر طبق تحقیقات دانشکده پزشکی دانشگاه Western Reserve مانند بسیاری از داروهای ضد افسردگی، مهربانی بودن و عشق وزری در تولید هورمون سروتونین موثر است. این هورمون در بهبود روابط همسری، ترمیم زخم و ایجاد حس آرامش و شادی در انسان نقش دارد.
اگر مهربان باشید حس رضایتمندی بیشتری از زندگی خواهید داشت. طبق تحقیقات دانشگاه اموری، وقتی در مورد شخص دیگری مهربانی میکنید، مراکز لذت و پاداش مغز شما روشن میشود.
انتهای پیام/