سیاهچاله تازه کشف شده Gaia BH ۱ نام دارد و در یک منظومه دوتایی رصد شده که دیگر عضو آن ستارهای شبیه خورشید است. ستاره مذکور نیز دلیل جذابیت این منظومه است.
به نقل از اسپیس،کریم البدری مولف ارشد این پژوهش از مرکز اخیر فیزیک در ماساچوست و ماکس پلانک آلمان در این باره میگوید: هرچند پیش از این ادعاهایی درباره وجود چنین منظومههایی اعلام شده، اما تمام این اکتشافات بعدا رد شدند. این نخستین ردیابی شفاف و بی ابهام یک ستاره خورشیدمانند در مداری وسیع اطرف یک سیاهچاله در نزدیکی کهکشان راه شیری است.
ستاره شناسان معتقدند در کهکشان راه شیری ۱۰۰ میلیون سیاهچاله بزرگ وجود دارد که ۵تا ۱۰۰ برابر خورشید هستند.البته همه سیاهچالههای بزرگ در منظومههای دوتایی قرار ندارد. اما ردیابی این اجسام آسمانی کار سختی است که استراتژیهای خاصی را نیاز دارد.
در این تحقیق، پژوهشگران از روشی تازه استفاده کردند. آنها دادههای جمع آوری شده توسط ابزار Gaia (متعلق به سازمان فضایی اتحادیه اروپا) را جمع آوری کردند. این ابزار به طور دقیق موقعیت، سرعت و مسیر ۲ میلیون ستاره کهکشان راه شیری را ردیابی میکند.
یکی از آنها نیز ستاره همراه Gaia BH ۱ بود. حرکت ستاره نشان دهنده بی قاعدگیهای کوچکی بود که نشان میدهد چیزی نادیده و عظیم و به صورت گرانشی آن را میکشد.
بررسیهای Gaia نشان داد شی نادیده آسمانی احتمالا یک سیاهچاله است، اما محققان به دادههای بیشتری برای تایید آن نیاز داشتند؛ بنابراین آنها با کمک چند ابزار زمینی ستاره را بررسی کردند.
مشاهدات بعدی همراه دادههای به دست آمده از ابزار Gaia به محققان کمک کرد تا جزئیات دقیق تری از اندازههای منظومه بیابند. شی نادیده حجمی معادل ۱۰ خورشید داشت و مدار آن دور توده منظومه معادل ۱۸۶ روز زمین بود. به نظر میرسید شی نادیده مذکور یک سیاهچاله باشد.