احمد وحیدی گفت: معلولیت جسمی هیچ دلیلی برای این نیست که تفکر خود و قدرتهای دیگر را بازیابی نکنند. فردی که معلولیت جسمی دارد به هیچ وجه کرامت انسانی اش کمتر از دیگران نیست و باید محیط را برای این قشر آماده سازی کنیم.
وی افزود: بسیار حائز اهمیت است که ما نسخ محلی بنویسیم، نسخ کشوری ننویسیم. در سطح کشور سیاست کلی وجود دارد که باید براساس آن حرکت کنیم، اما نمیتوانیم نسخهای که برای تهران مینویسیم همان نسخه را برای یک روستا مطرح کنیم آنجا تناسبهای خاص خودش را دارد. اگر ما بتوانیم به عنوان مثال اصالتها را در هر روستا، شهرستان زنده و حفظ کنیم بسیاری از اصالتهای ما مانع بروز آسیبهای اجتماعی میشود.
وزیر کشور گفت: متاسفانه گاهی سراغ شهری میروید میبینید شهر هویت ندارد، هویت دچار مشکل شده است. طبیعی است فرد احساس بیگانگی کند و خود را از آن اصالتها رها کند و اگر رها شد دیگر از چنگال هنجارهای مثبت قوی خارج میشود و بنابراین در دامن هر جریان مخربی میتواند گرفتار شود.
وحیدی ادامه داد: متاسفانه تعداد اندکی از جوانان صید سیاس و توطئه گر خارجی شده اند. بزرگترین ناراحتی ما این است که چرا باید بتوانند چنگال بیندازند و تعدادی از بچههای ما را صید کنند و بر ذهن و روح آنها تاثیر مخرب بگذارند. آنها بچهها را با بدترین جرائم انسانی روبرو میکنند، چرا باید جوانان ما دچار تنزل اخلاقی و انسانی شوند و اینها جای دلسوزی دارد.
وی با بیان اینکه اساس مسائل اسلامی رحمت و شفقت است، اضافه کرد: در کشور ما که مهد تجلی مکتب اهل بیت است طبیعی است که برایمان سخت باشد بپذیریم جوانی دچار چنین نقص بزرگی در زندگی اش شود. چرا ما یک جبهه و سد بزرگی در مقابل تهاجمات دشمن مخرب ذهن و روح جوانان درست نکنیم، ما باید با اصالتها، مشارکتهای اجتماعی انسانها و ارتباطات را حفظ کنیم.
وی افزود: هنگامیکه در رودخانه خروشان دست به دست هم بدهیم، سیل کسی را نمیبرد. این مساله مقابل فردگرایی است که فرهنگ غرب تبلیغ میکند. فرد پشت فضای مجازی، ارتباطات اجتماعی اش ضعیف میشود و دچار چنین آسیبهای اجتماعی میشود. بسیار مهم است که تئوری ما برای ارتباطات اجتماعی مقابل فرد گرایی است؛ بنابراین سازمان بهزیستی نه تنها باید از بعد روانشناسانه به موضوع نگاه کند بلکه باید از بعد یک مساله اجتماعی و کاری که در فضای کلان اجتماعی انجام شود، کار را دنبال کند.