به گفته محققان، شش مکمل که به طور گسترده برای حفظ سلامت قلب تبلیغ میشوند یعنی مکملهای روغن ماهی، دارچین، سیر، زردچوبه، استرولهای گیاهی و برنج مخمر قرمز، هیچ تأثیری در کاهش کلسترول بد LDL یا بهبود سلامت قلب نداشتند.
دکتر «لوک لافین»، محقق ارشد و مدیر مرکز کلینیک کلیولند، گفت: در مقایسه با دارونما، هیچ یک از مکملها کاهش قابل توجهی در کلسترول LDL نداشتند.
نتایج نشان داده است که مکمل سیر در واقع کلسترول LDL را نزدیک به ۸ درصد افزایش میدهد، در حالی که استرولهای گیاهی سطح کلسترول خوب HDL را بیش از ۷ درصد کاهش میدهد.
کارآزمایی بالینی همچنین نشان می دهد که استاتینها در کاهش کلسترول فوق العاده موثر هستند.
لافین گفت: دز پایین روزوواستاتین کاهش دهنده کلسترول به طور متوسط باعث کاهش تقریباً ۳۸ درصدی کلسترول بد LDL می شود.
وی در ادامه افزود: هر شرکتکنندهای که بهطور تصادفی در گروه روزوواستاتین انتخاب شود، حداقل ۱۸.۲ درصد کاهش کلسترول LDL دارد که نیمی از آنها بیش از ۴۰ درصد کاهش کلسترول LDL داشتند.
محققان این مطالعه برای اینکه ببینند آیا این مکملها تفاوتی ایجاد میکنند یا خیر، حدود ۲۰۰ نفر از افراد ۴۰ تا ۷۵ سال را بهطور تصادفی انتخاب کردند و به آنها یک استاتین با دز پایین، یک دارونما یا یکی از شش مکمل را برای یک ماه تجویز کردند.
محققان مشاهده کردند استاتین علاوه بر کاهش کلسترول LDL، باعث کاهش میانگین ۲۴٪ در کلسترول کل و کاهش ۱۹٪ در تری گلیسیرید نیز میشود. هیچ یک از مکملهای غذایی هیچ تاثیری بر این معیارهای کلسترول نداشتند.