اسماعیل فراهانی مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش امروز (۱۹ آبان) در حاشیه نشست قطبی مدارس غیردولتی و هیات امنایی که با حضور روسای ادارات مشارکتهای مردمی پنج استان ایلام، کردستان، کرمانشاه، همدان و لرستان به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه شهریه مدارس غیردولتی بر اساس شاخصهای مختلفی تعیین میشود، گفت : این شاخصها شامل امکانات مدرسه، کیفیت آموزش، فعالیتهای فرهنگی و... است.
فراهانی با بیان اینکه سرانهای برای مدارس غیردولتی در نظر گرفته نمیشود، گفت: این مدارس بر حسب امکانات و شرایطی که دارند اقدام به اخذ شهریه میکنند، بنابراین از طرف دولت اعتباری دریافت نمیکنند.
وی با بیان اینکه کیفیت بخشی در مدارس غیردولتی وجه تمایز آنها با مدارس دولتی است، گفت: اگر این مدارس از کیفیت لازم برخوردار نبوده و تفاوتی با مدارس دولتی نداشته باشند، نمیتوانند عملا ادامه فعالیت دهند.
فراهانی گفت: ناظران ویژه ما طبق قوانین و مقررات بر عملکرد این مدارس نظارت کرده و اگر این مدارس نتوانند به حد کیفی مورد انتظار برسند و نتوانند خود را با استانداردها در این زمینه منطبق کنند، اجازه ادامه فعالیت به آنها داده نمیشود.
وی با اشاره به وجود ۱۷ هزار و ۹۹۱ مدرسه غیردولتی در سطح کشور گفت: در حال حاضر دو میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز در این مدارس مشغول تحصیل هستند.
وی خاطرنشان کرد: مردم میتوانند درصورت داشتن هرگونه شکایت از مدارس غیردولتی مشکل خود را با مراجعه به سایت www.mosharekatha.ir گزارش کنند.
مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به وجود ۲۰ هزار آموزشگاه علمی آزاد و زبانهای خارجی در سطح کشور گفت: در این مراکز هم یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مشغول آموزش هستند.
فراهانی خاطرنشان کرد: برای آموزش زبان انگلیسی در آموزشگاهها یک بسته آموزشی خوب در حال تدوین است و برای سایر زبانها غیراز زبان انگلیسی هم این کار در دست اقدام است تا بتوانیم آموزشهای خوبی در این حوزه داشته باشیم و کیفیت این مراکز را ارتقا دهیم.
وی به فعالیت برخی مراکز آموزشی فاقد مجوز هم اشاره کرد و گفت: ۲۰۰ مرکز که فاقد مجوز بوده اند شناسایی و تعطیل شده اند و قطعا با چنین مراکزی برخورد میشود.
فراهانی گفت: مردم باید هنگام ثبت نام در این مراکز حتما به تابلو و مجوز مرکز توجه کنند