هادی عابدی مدیرکل امور شوراها و مدارس هیات امنایی و مناطق آزاد تجاری وزارت آموزش و پرورش امروز (۱۹ آبان) در حاشیه نشست قطبی مدارس غیردولتی و هیات امنایی که با حضور روسای ادارات مشارکتهای مردمی پنج استان ایلام، کردستان، کرمانشاه، همدان و لرستان در کرمانشاه برگزار شد در جمع خبرنگاران، با اشاره به وجود ۳۴۰۰ مدرسه هیات امنایی در سطح کشور گفت : در حال حاضر یک میلیون و ۷۳ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل میکنند.
وی در خصوص تفاوت مدارس هیات امنایی با سایر مدارس کشور گفت: مدارس هیات امنایی مدارسی هستند که مردم بصورت مستقیم در مدیریت آنها دخیل هستند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای دولت سیزدهم مردمی سازی حکمرانی نظام آموزش و پرورش است و یکی از مصادیق این مردمی سازی وجود مدارس هیات امنایی است.
وی افزود: در این مدارس، هیات امنا متشکل از نماینده انجمن اولیا و مربیان، نماینده شورای دانش آموزی، نماینده معتمدین محلی، نماینده شورای معلمین و نماینده ارکان محلی هستند.
عابدی گفت: با نظر هیات امنا در این مدارس، مدیر مدرسه انتخاب میشود، به اینصورت که هیات امنا مدیر مدرسه را به آموزش و پرورش پیشنهاد میکند.
وی افزود: در این مدارس اخذ شهریه مانند مدارس دولتی ممنوع است، تنها مبالغی برای برگزاری کلاسهای فوق برنامه اخذ میشود.
عابدی گفت: هر مدرسه هیات امنایی که این برنامهها را اجرا نکند تخلف کرده و طبق قانون با آن برخورد میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: نظارت بر فعالیت این مدارس هم با هیات امنای مدرسه است و اگر هیات امنا به تخلف مدرسه ورود نکند، ادارات آموزش و پرورش به این تخلفات رسیدگی میکنند.
عابدی از برنامه ریزی برای ارتقا کیفی و کمی این مدارس خبر داد و افزود: در برنامه داریم که ظرف چهارسال آینده تعداد این مدارس حداقل ۱۲ درصد افزایش یابد.
وی افزود: البته ارتقا کیفیت را هم در نظر داریم که در این راستا در کنار نظارت نیروی انسانی و هیات امنایی بر این مدارس، نظارت را سیستمی کرده تا بتوانیم ذیل یک سامانه فعالیتهای این مدارس را تحت رصد داشته باشیم .