محمدی، رئیس پژوهشگاه ژنتیک با اشاره به برنامههای مشترک با سایر مراکز علمی گفت: استراتژی ما کار گروهی در کشور و اولویت ما کار ملی است.
محمدی ادامه داد: در شرایط کنونی مسئله کم آبی در خصوص محصولات کشاورزی را باید با مقاوم کردن محصولات به کم آبی حل کرد که زیتون یکی از این محصولات است که در مینودشت ارقام زیتون مقاوم به سرما حتی به خشکی و تنشهای محیطی و قارچ از طرف پژوهشگاه ژنتیک کشت میشود.
او با تاکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی با مراکز آموزش عالی گفت: در این راستا تفاهم نامهای نیز با سازمان مدیریت تولید و صادرات زعفران برای تاسیس موسسه تحقیقاتی، شتابدهنده، شرکت های دانش بنیان، اطلس و مجموعه تخصصی زعفران به صورت مشترک در پردیس علم و فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و تربت حیدریه امضا شده است که این گونه همکاریها باعث ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی و پایداری این تعاملات میشود که مشابه این مدل تعامل را با تولید کنندگان زیتون نیز آغاز کرده ایم.
محمدی در ادامه افزود: تولید جنین گاو گوشتی و شیری نیز یکی از اقداماتی است که با اجرای پروژه های مشترک برای حفظ امنیت غذایی در اولویت پژوهشگاه قرار دارد.
سپس غلامرضا صالحی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی گفت: فعالیتهای این پژوهشگاه در حوزههای کشاورزی مثل گیاهان دارویی و ... است.
او افزود: مرکز تحقیقات برنج نیز یکی از مراکز مهم جهاد کشاورزی است که با این پژوهشگاه بیوتکنولوژی همکاری دارد.
صالحی ادامه داد: ۲۰موسسه تحقیقاتی ملی به عنوان زیرمجموعه سازمان تحقیقات کشاورزی وجود دارند که یکی از آنها پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی است که حدود ۴۰ شرکت نیز در زمینه کشت بافت گیاهی در این پژوهشگاه فعالیت میکنند.
او با اشاره به اهمیت شبکه سازی در همکاریهای مشترک تصریح کرد: ما می توانیم در حوزههای تولید زنجیره نهال سالم، دورههای آموزشی ایمنی سازی محصولات کشاورزی، بررسی و تامین نیازهای بخش کشاورزی با همکاری بخش خصوصی با پژوهشگاه ژنتیک کار مشترک داشته باشیم.
او در پایان گفت: برای نمونه در پژوهشگاه بیوتکنولوژی، کشت یک نوع درخت مقاوم به بیماری جاروئک (شبیه باکتری نوعی بیماری لیموترش) برای اولین بار در ایران انجام شده است.