حیدر مرادی با اشاره به اینکه برداشت این محصول در مزارع استان به اتمام رسیده است، اظهار داشت: سطح زیرکشت چغندر قند در مزارع استان یک هزار و ۵۸۲ هکتار بود.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان سطح زیرکشت این محصول به عبارتی یک هزار و ۵۵۱ هکتار آن مربوط به شهرستان سقز است، افزود: ۱۵ هکتار از اراضی زراعی شهرستان قروه، ۱۰ هکتار شهرستان دهگلان و ۶ هکتار هم در شهرستان بیجار به کشت چغندر قند اختصاص یافته بود.
به گفته مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان، میانگین عملکرد چغندرقند در مزارع استان ۶۰ تن در هکتار است و قسمت بیشتر تولید این محصول طی قراردادی به کارخانههای قند میاندوآب و خوی فروخته شده است.
مرادی تعداد بهرهبرداران چغندرقند در استان را ۳۲۰ نفر خواند و گفت: اگرچه چغندرقند جزو محصولات آب بر به شمار میرود، ولی با استفاده از شیوههای نوین در نحوه کشت و آبیاری تحت فشار، میزان مصرف آب به مقدار زیادی کاهش مییابد.
وی ادامه داد: با استفاده از کشت نشاء چغندرقند و نوارتیپ برای آبیاری آن به ازای هر یک از این شیوهها سه هزار مترمکعب در هکتار در مصرف آب صرفهجویی خواهد شد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پاسخ به اینکه آیا محصول چغندرقند جایگاهی در طرح الگوی کشت استان دارد، گفت: زارعت چغندرقند به عنوان یکی از محصولهای زراعی مزیتدار استان در این طرح دیده شده است و اطلاعات تکمیلی و جزییات مربوط به آن بزودی اعلام میشود.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.