سید مسعود ذوالحواریه میگوید: ما در همدان ۵ مرکز دامپزشکی با مجوز داریم که درمان و واکسیناسیون بیش از ۱۵ هزار حیوان، خزنده، جونده و پرنده را انجام میدهند.
او افزود: بیش از یک ماه است که همه دامپزشکیهای همدان پلمب شده اند و مردم برای درمان، واکسیناسیون و انگل زدایی حیوانات خانگی و پرندگان خود با مشکل روبه رو شده اند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی همدان گفت: این مراکز با مجوز نظام دامپزشکی و پیش ازآن هم با مجوز اداره کل دامپزشکی فعالیت داشتند و موارد بهداشتی و دفع زباله را از طریق شرکت پسماند شهرداری به خوبی رعایت میکردند.
سید مسعود ذوالحواریه افزود: بعد از مصوب شدن انتقال مراکزدامپزشکی به خارج از شهر بر اساس مصوبه شورای امر به به معروف و نهی منکر و رای دیوان عدالت اداری، با حکم دادستان همدان مراکز دامپزشکی پلمب شدند.
او گفت: با خروج این مراکز از شهرها و نبود امکانات آب، برق، گاز، فاضلاب و انتقال زبالههای عفونی، ما دیگر قادر به دادن مجوز به دامپزشکیها نیستیم و خود به خود این مراکز جمع میشوند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی همدان افزود: اگر واکسیناسیون و درمان حیوانات وپرندگان به موقع انجام نشود به زودی شاهد شیوع بیماریهای مشترک حیوانات و امسانها خواهیم بود و رها کردن این حیوانات و پرندگان در جامعه به خاطر عادتشان به انسانها خطرات زیادی را برای جامعه به همراه دارد.
بیش از ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و حیوانات و پرندگان تاکنون شناسایی شده است و با توجه به اینکه در کشور ما هنور حیوانات ولگرد و سرگردان واکسینه نشده اند سالانه مواردی از هاری و تب کریمه کنگو مشاهده میشود.
چندی پیش هیات عمومی دیوان عدالت اداری با صدور رأی وحدت رویه، تاسیس مطب دامپزشکی در املاک با کاربری مسکونی را غیرمجاز اعلام کرد.