مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برای بهره‌گیری از ظرفیت استان در بخش صادرات ماهی باید زیرساخت‌های پایه‌ای و استاندارد ایجاد کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با توجه به ظرفیت بالای این استان در تولید و صادرات ماهی سردآبی، گفت: در حال حاضر صادرات این محصول از استان ناچیز است و نیازمند توسعه زیرساخت‌های استاندارد است.

محمد کریمی افزود: در حال حاضر اگر چه صادرات ماهی از استان انجام می‌گیرد، اما میزان آن قابل توجه نیست چرا که بازار کشور‌های هدف ماهی‌هایی به وزن ۲ تا سه کیلوگرم را می‌پسندند و این موضوع در تولید ماهی در استان مورد توجه قرار نگرفته است.


بیشتر بخوانید


وی ادامه داد: برای بهره‌گیری از ظرفیت استان در بخش صادرات ماهی باید زیرساخت‌های پایه‌ای و استاندارد ایجاد کرد و تولیدکنندگان را در خصوص سرمایه در گردش حمایت کرد که در حال حاضر در خصوص این زیرساخت‌ها ضعف‌هایی وجود دارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پارسال ۲۳ هزار و ۵۰۰ تن ماهی در استان تولید شد، تصریح کرد: در حالی که استان در سال‌های متوالی رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی را داشت، اما پارسال استان لرستان با تولید ۲۵ هزار تن توانست رتبه نخست را در این حوزه کسب کند.

کریمی خاطرنشان کرد: امسال نیز پیش‌بینی می‌شود که با کاهش تولید ماهی روبرو شویم چرا که از یک سو سیلاب تابستان حدود ۲ هزار تن ماهی را تلف کرد و از سوی دیگر ظرفیت تولید ماهی در قفس در رودخانه کارون به طور کامل مورد استفاده قرار نگرفته و با پایان یافتن قرارداد پنج ساله بهره‌برداران هنوز مناقصه‌ای در این خصوص برگزار نشده است.

وی خشکسالی را از مهمترین چالش‌های تولید ماهی در استان برشمرد و گفت: علاوه‌بر آن افزایش هزینه‌های تولید و کم شدن حاشیه سود فعالان این عرصه را بی‌انگیزه کرده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه صنعت آبزی‌پروری برای هفت هزار و ۵۰۰ نفر در استان اشتغالزایی کرده است، اظهار داشت: در حال حاضر ۴۵۰ مزرعه پرورش ماهی در استان فعال است که بسیاری از این مزارع با ظرفیت کامل خود فعال نیستند.

منیع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.