حسین میر رجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر سه درصد از عرصههای طبیعی کشور فاقد سند تک برگ است که علت اصلی آن وجود مشکلات حقوقی با برخی دستگاههای اجرایی و یا تداخل پلاکها و اجرای مقررات موازی ملی با دیگر دستگاههای اجرایی مانند اوقاف و امور خیریه است.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از تعهد سازمان مابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای حدنگاری سه درصد باقیمانده عرصههای طبیعی در سال جاری محقق شده است، افزود: تا پایان سال جاری حدنگاری (کاداستر) اراضی ملی نهایی میشود.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه نگاه بخش حدنگاری اراضی ملی به موضوع رفع تداخلات یک مانع نیست، تاکید کرد: هدف اصلی در این زمینه، تثبیت اراضی ملی با وضع موجود است و در کمیسیون رفع تداخلات نیز آن را مانعی برای پیگیری و اصلاح اسناد ندیده ایم و این قابلیت وجود دارد که اگر تصمیمی در هر سطح و میزانی از مصوبات کمیسیون رفع تداخلات مصوب شد، اسناد صادره بر اساس آن اصلاح شود.
میررجبی با بیان اینکه کردستان از استانهای پیشرو در حوزه کاداستر اراضی است و ۹۹ درصد اراضی این استان دارای سند مالکیت تک برگ به نام جمهوری اسلامی اسلامی ایران است، اضافه کرد: یک درصد باقیمانده در تداخلات مرز سیاسی دو استان کرمانشاه و کردستان است و در دستور کار هر دو استان است.
وی با بیان اینکه کاداستر اراضی را مانعی برای انجام وظایف سازمانی در بخشهای حفاظت، توسعه و بهره برداری پایدار نمیدانیم، افزود: ظرفیت استان کردستان برای رفع تداخل با سرعت و دقت بالا به کار گرفته و در کمیسیون رفع تداخلات شهرستانی بررسی شود تا طبیعت دوستان و مردم استان دغدغه نداشته باشند.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه درباره اقداماتی که در زمینه گیاهپزشکی انجام گرفته گفت: سطوح آلوده بسیار زیادی را در جنگلهای شمال و زاگرس شاهد هستیم که اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام گرفته، ولی از آنجا که بخشی از آن خارج از فصل مبارزه بوده تاثیری نداشته است.
میررجبی یادآور شد: هماهنگی لازم با سازمان برنامه و بودجه انجام شده که تا پایان دی ماه اعتبار لازم تخصیص یافته و از بهمن و اسفند که مرحله ۲ و سه سن لارو است، مبارزه بیولوژیک انجام گیرد.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل میدهد؛ در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید میکنند.