محسن نذیری اصل در این نشست ضمن تکرار موضع دیرینه و اصولی کشورمان در مورد لزوم حذف کامل همه سلاحهای هسته ای، افزود: جمهوری اسلامی ایران قویا نگهداری، انباشت، توسعه، نوسازی، استفاده و اشاعه سلاحهای هستهای در جهان را رد میکند.
این دیپلمات ایرانی همچنین ضمن یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۷۴ پیشنهاد ایجاد منطقه عاری از سلاح هستهای در خاورمیانه را ارائه کرد که مورد حمایت جامعه بین المللی قرار گرفت، افزود: در همین راستا، ما مجدداً حمایت قوی خود را از اهداف معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای تأیید میکنیم و اعتقاد راسخ داریم که توقف همه انفجارهای آزمایشی تسلیحات هستهای و سایر انفجارهای هستهای و همچنین پایان دادن به توسعه و بهبود کیفی سلاحهای هستهای، اولین گام ضروری برای خلع سلاح هستهای کامل است.
نذیری در ادامه خطاب به نمایندگان دولتها خاطر نشان نمود: اگر انتظار داشته باشیم که اهداف عالی معاهده به طور کامل محقق شود، تعهد مستمر همه کشورهای امضا کننده، به ویژه کشورهای دارای سلاح هسته ای، به خلع سلاح هستهای ضروری است. وی در همین راستا افزود: از آنجایی که معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای بخشی جدایی ناپذیر از ساختار خلع سلاح هستهای است، ما قویاً معتقدیم که کشورهای دارای سلاح هستهای مسئولیت ویژهای در قبال لازم الاجرا شدن این معاهده دارند.
نماینده کشورمان در سخنرانی خود همچنین ضمن ارزیابی سایر اقدامات و عملکردهای دبیرخانه کمیسیون مقدماتی معاهده، از اقدامات آموزشی و ظرفیتسازی انجام شده در زمینه فعالیتهای مرتبط با راستیآزمایی تشکر نمود و توصیههای لازم را از جمله تمرکز بیشتر تلاش ها، منابع آموزشی و ظرفیت سازی لازم بر ممنوعیت آزمایشهای هستهای که تنها هدف این معاهده میباشد را ارائه کرد.