محمود اعتباری امروز در جمع خبرنگاران گفت: درمان بیماریهای ویروسی و باکتریایی نیازمند مصرف داروهای خاص است که مصرف آنتی بیوتیک بدون تشخیص و تجویز پزشک تنها به مقاومت دارویی میانجامد.
او بیان داشت: مصرف غیرمنطقی داروها، به حفظ و تکثیر میکروبها کمک میکند و باعث تبدیل به سویه جدید و انتشار آنها میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نوشیدن مایعات زیاد، استراحت و قرقره کردن داروهای ضدعفونی کننده گلو را از راهکارهای اساسی مواجهه با بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا عنوان کرد و افزود: برای کامل شدن دوره درمان نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نیست.
او با بیان اینکه ۱۰۰ درصد داروهای آنتی بیوتیک تحت پوشش بیمه است، افزود: داروهای OTC (بدون نسخه پزشک) به صورت آزاد و با دادن اطلاعاتی به داروساز و مشاوره گرفتن از وی، در داروخانهها ارائه میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در ارتباط با تجویز غیر منطقی دارو به ویژه آنتی بیوتیکها، گفت: مصرف خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک در کشور ۱۶ برابر بالاتر از استاندارد جهانی است و این آمار بر اساس بررسی نسخ دارویی بدست آمده است.
رسول سلطانی پزشک، بیمار، داروساز و محیط کار را چهار عامل مؤثر در تجویز غیرمنطقی آنتی بیوتیک مطرح کرد و گفت: زمانی که برای درمان بیماریهای میکروبی و عفونی، اطلاعات کافی و به روز نباشد، تجویز غیر منطقی دارو صورت میگیرد.
او از داروسازان خواست که در تجویز آنتی بیوتیک حساسیت بیشتری به خرج بدهند، افزود: امروزه جهان با چالش مصرف بی رویه و غیر منطقی دارو و آنتی بیوتیکها روبرو است.
سلطانی افزود: بسیاری از بیماریهای شایع در سطح جامعه بیماریهای ویروسی هستند که برای درمان این دست بیماریها نیاز به تجویز آنتی بیوتیک نیست، چرا که آنتی بیوتیکها داروهای ایمنی نیستند و عوارض شدیدی از قبیل اختلالات ریتمیک قلبی، اسهال، پارگی تاندونهای مفصلی، تشنج و عفونتهای پوستی را به همراه دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه مصرف آنتی بیوتیک با تشخیص و تجویز پزشک را در صورت کامل شدن دوره و مصرف دوز صحیح آنها عنوان کرد، چرا که در صورت کامل نشدن دوره مصرف دارو، احتمال شدت گرفتن بیماری وجود دارد.