محمدعلی زلفیگل در آیین اختتامیه کنفرانس بین المللی انسان شناسی در اندیشه فلسفی ابن سینا» شیخالرئیس بوعلیسینا را سرمایه نمادین برای بشریت دانست و افزود: ابن سینا جزو دانشمندانی است که بزرگترین خدمت را به بشریت کرده است، بنابراین باید دنبال سرمایههای نمادین باشیم.
وی ادامه داد: برترین سرمایه در دنیا امروز جامعه بشری، انسانیت است که در خود سرمایه هایی، چون نوع دوستی، تقوا، انصاف و وجدان را در شبکه فضائل خود دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به این که منابع انسانی هنگام عجین شدن با علم، دانش، فناوری و نوآوری تبدیل به انسان نخبه و سرمایه نمادین میشوند، افزود: شیخ الرئیس یک سرمایه نمادین برای کشور بود که روح خودباوری و امید را به جامعه تزریق کرد.
زلفی گل ادامه داد: در دنیای رقابتی امروز با وجود تنازع بقا، اگر نخبگان و انسانیت در جوامع حاکم باشند میتوانند دست برتر را در صلح و آرامش جهانی داشته باشند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آنچه به عنوان سرمایه هر جامعه تلقی میشود، دارای ارزش ویژه است و آن سرمایه انسانی و نخبه دانش مدار و مهارتمند است.
وی با اشاره به این که در جمهوری اسلامی توجه به سرمایه علم و فناوری در جایگاه ویژهای قرار دارد، افزود: فرهنگ شایسته از طریق فناوریهای جدید شکل میگیرد و امروزه فناوری جدید در جغرافیای مجازی، فرهنگ دنیا را تغییر داده است.
زلفی گل بزرگترین سرمایه هر جمعیتی را فرهنگ آن جامعه دانست و ادامه داد: فرهنگ سالم نیز فکر را تشکیل داده و تبدیل به عمل میشود.
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، نبود زمینه مناسب برای شکوفایی و فروش منابع طبیعی را بدون تلاش برای فرآوری و ارزشافزوده آن ظلم به آیندگان و کشور میداند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با اشاره به پیشرفتهای اخیر دانشگاهها و دانشجویان ایران در ردههای جهانی گفت: در ابتدای انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل بودند، اما این رقم اکنون به سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو رسیده است و دانشگاههای ایران نیز در رتبه بندی بین المللی جزو بهترینها در جهان هستند.