زمین برای احداث شهرک دانش‌بنیان نهاده‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری به مساحت ۸۰ هکتار در شهرستان بروجن تامین و روند اجرایی شدن طرح در حال انجام است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، ایجاد نخستین شهرک دانش‌بنیان نهاده‌های کشاورزی را از مهمترین مصوبات سفر رئیس‌جمهور به این استان عنوان کرد و گفت: زمین برای احداث این شهرک به مساحت ۸۰ هکتار در شهرستان بروجن تامین و روند اجرایی شدن طرح در حال انجام است.

حسین برزگر افزود: در این شهرک، نهاده‌های کشاورزی شامل کود، بذر، سم، تجهیزات آبیاری، ماشین‌آلات، تولید عوامل بیولوژیک، تکثیر بذر و هرآنچه به عنوان نهاده از آن یاد می‌شود از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود.


بیشتر بخوانید


وی ادامه داد: برای احداث این شهرک دانش‌بنیان تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین پارک علم و فناوری، سازمان جهادکشاورزی و شرکت شهرک‌های صنعتی استان امضا شده است و امید می‌رود با ایجاد این زیرساخت بتوان از شرکت‌های مجوزدار دانش‌بنیان استان حمایت و بستر لازم برای فعالیت این شرکت‌ها را فراهم کرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، اختصاص بخشی از شهرک تخصصی بادام به شرکت‌های دانش‌بنیان را از دیگر اقدامات این سازمان در راستای حمایت از این شرکت‌ها اعلام کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در اولویت استقرار در شهرک تخصصی بادام استان هستند.

برزگر از فعالیت ۴۰ شرکت دانش‌بنیان در تولید بذر، ترکیبات غیرشیمیایی سم، نهال و کشت بافت، تجهیزات سنجش از راه دور و کشاورزی هوشمند در استان خبر داد و تصریح کرد: برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان تنها داشتن یک ایده کفایت نمی‌کند و این ایده‌ها باید نظام‌مند شده و شرکت‌ها مجوز‌های قانونی برای تولید محصول را دریافت کنند و علاوه‌بر آن این شرکت‌ها باید بتوانند محصولات خود را در بازار رقابتی به فروش بگذارند.

وی برگزاری نمایشگاه و تبلیغ محصولات دانش‌بنیان را از دیگر اقدامات سازمان جهادکشاورزی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: سالانه نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های متعددی در همین راستا برگزار می‌شود و امسال نیز در دهه فجر و در هفته پایانی اسفند نمایشگاه گل و گیاه و ماهی‌های زینتی برگزار و غرفه‌هایی به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده می‌شود تا محصولات خود را معرفی کنند.

برزگر تجهیز گلخانه‌های استان به اینترنت اشیاء از مصوبات ستاد گلخانه‌های استان را از دیگر برنامه‌های استان برای افزایش ضریب دانش در بخش کشاورزی برشمرد و گفت: این موضوع در حال پیگیری است و مقرر شده تا اینترنت اشیاء جزو ضروری طرح‌های گلخانه استان باشد و در همین خصوص مشاور، این امکان را طراحی می‌کند و در اختیار گلخانه‌دار قرار می‌دهد و همین برنامه را در حوزه دام، شیلات و زیربخش‌های مختلف کشاورزی در دستور کار قرار داده‌ایم تا از این طریق با بهره‌گیری از دانش روز فعالیت کشاورزی و افزایش تولید تسهیل شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی، افزایش بهره‌وری در این حوزه را مستلزم آموزش و افزایش ضریب نفوذ دانش دانست و افزود: بیشتر جمعیت کشاورزان استان کم‌سواد و بی‌سواد هستند به همین سبب برای عبور از حالت کشاورزی تجربی به شکل توسعه‌یافته و امروزی آن باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان بهره گرفت که این مهم با جدیت در استان دنبال می‌شود.

برزگر خاطرنشان کرد: هر طرح دانش‌بنیان که مجوز‌های لازم را کسب کند مورد حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان قرار می‌گیرد به طور مثال یک جوان نخبه در شهر فرادنبه پس از آنکه ایده تولید سیب‌زمینی بذری را مطرح کرد و مجوز نخستین مرکز تولید این محصول را در استان گرفت در هرکجای استان که بخواهد می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند و سازمان جهاد کشاورزی تسهیلات ارزان قیمت در اختیار این شرکت دانش‌بنیان قرار می‌دهد.

وی افزود: همچنین ۲ مرکز تولید نهال کشت‌بافت نیز در استان مجوز لازم را گرفته و چنانچه کشاورزان پیشرو بخواهند در این طرح مشارکت کنند می‌توان بین این کشلورزان و شرکت‌ها ارتباط برقرار کرد.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.