رئیس هیات مدیره شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان از آغاز کشت قراردادی گندم و جو در سطح پنج هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی آبی و دیم این شرکت در سال زراعی جاری خبر داد.

حسن نظیفی گفت: در سال زراعی جاری سه هزار و ۷۰۰ هکتار گندم آبی در اراضی زراعی این شرکت کشت می‌شود که ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار آن خوراکی خواهد بود.

رئیس هیات مدیره شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در جلسه هماهنگی کشت قراردادی شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با اشاره به کشت گندم در حدود یک هزار هکتار از اراضی دیم این مجتمع در سال زراعی جاری افزود: امسال علاوه بر گندم، حدود یک هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شرکت به کشت محصول جو اختصاص یافته که کشت یک هزار هکتار آن به صورت دیم و حدود ۹۰۰ هکتار نیز به صورت آبی آغاز شده است.

نظیفی اظهار کرد: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به عنوان بنگاه اقتصادی مجری سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، برنامه‌های راهبردی کشور را به خصوص در حوزه کشت قراردادی محصول راهبردی گندم، جو و کلزا اجرا می‌کند و کشت این محصولات به صورت تناوبی و مطابق با سیاست‌های وزارتخانه انجام می‌شود.

مدیرکل خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: کشت قراردادی محصولات کشاورزی در سطح کشور با هدف تولید محصول خاص مورد نیاز ضروری کشور انجام می‌شود.

علی نوبخت افزود: بر اساس مصوبه شورای قیمت‌گذاری، گندم‌کارانی که بر اساس قرارداد با دولت اقدام به کشت محصول کنند، از مزایایی همچون یارانه کود، بذر کاشت، آب بها، انتقال دانش و فناوری در تولید گندم، حق بیمه، آزمون آب و خاک و گیاه، نسخه نویسی و تسهیلات بانکی جهت تامین مالی در قالب کشت قراردادی بهره‌مند می‌شوند.

او بیان کرد: طبق تفاهم‌نامه منعقد شده بین معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، کشاورزان در نرم افزاری تحت عنوان «سامانه کشت قراردادی» که در سایت بازرگانی دولتی ایران به آدرس gtc.ir موجود است، می‌توانند ثبت نام کرده و نسبت به کشت قراردادی اقدام کنند.

مدیرکل خدمات بازرگانی دولتی استان اردبیل اضافه کرد: استعلام لازم ثبت نام کنندگان از سازمان ملی ثبت به صورت غیر حضوری انجام شده و پهنه‌بندی مزارع به میزان گندم کشت شده، ثبت می‌شود و نیازی به مراجعه حضوری به اداره کل خدمات بازرگانی دولتی استان نیست.

نوبخت همچنین گفت: ادامه روند کاری کشت قراردادی با مراجعه حضوری کشاورزان به بانک کشاورزی و اخذ خدمات دولتی تعهد شده از سوی دولت، با مراجعه زارعان قابل تحقق است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به انجام بیش از ۹۵ درصد فعالیت زراعی و کشاورزی توسط مالکان بخش خصوصی گفت: قرارداد کشت محصول با کشاورزان مسائل و مشکلات خاص خود را دارد.

علی آقایی افزود: کشاورزی قراردادی منوط به تسهیل پهن‌بندی از طرف سامانه طراحی شده است و ثبت نام در نرم‌افزار اختصاصی به منزله این است که کشاورزی قراردادی از طرف زارع مورد قبول واقع شده و بر این اساس اطلاعات کشاورز در حساب بانک کشاورزی قرار گرفته و تسهیلات و یارانه نیز بر اساس این ثبت نام تخصیص پیدا می‌کند.

او اظهار کرد: در قرارداد سال ۱۴۰۰ حمایت‌هایی برای کشاورزی قراردادی بر اساس میزان تولید در نظر گرفته شده بود که تداوم آن را برای سال زراعی جاری نیز در حال پیگیری است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین گفت: در کشت قراردادی دیمی تخفیف ویژه‌ای علاوه بر اختصاص کود به منظور جهش تولید محصول تخصیص داده شده است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.