رئیس اداره راههای روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری از رشد ۶۶ برابری اعتبارات راهسازی روستایی استان در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: در حالیکه اعتبارات این حوزه در سال ۹۹ حدود سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده است، اما این اعتبار در سال ۱۴۰۰ به ۲۰۰ میلیارد تومان و امسال به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
علیرضا مالکی افزود: این جهش قابل توجه اعتبارات حاکی از آنست که دولت به توسعه مناطق روستایی و بهبود رفاه حال روستاییان بسیار اهمیت میدهد و این مهم میتواند در محرومیتزدایی از استان نقش بزرگی ایفا کند.
بیشتر بخوانید
وی تصریح کرد: از مهمترین راههای روستایی در دست احداث در استان میتوان به راههای شهرستان کوهرنگ اشاره کرد بطوریکه در این شهرستان ۶۸.۵ کیلومتر راه روستایی در دست احداث و ۵۴ کیلومتر ابنیه فنی شامل پل، دیوار حائل و آبنما در حال تکمیل است.
رئیس اداره راههای روستایی ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری افزود: از مجموع راههای روستایی در حال احداث در شهرستان کوهرنگ ۵۴ کیلومتر بهسازی و روکش آسفالت در بخش بازفت و ۱۰.۵ کیلومتر روکش آسفالت در دهستان موگویی حد فاصل شیخعلیخان تا غار یخی در حال انجام است.
به گفته مالکی، تکمیل ابنیه فنی روستاهای حسینآباد، نازی، تبرک به تلخدان، دوره مولا، مازهسوخته، مازهرشته و تعدادی روستای دیگر در این منطقه در حال انعقاد قرارداد است و بخشی از عملیات به میزان ۷۰ درصد اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: بهسازی روکش روستاهای بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ شامل غریبآباد، بختیارآباد و بنواستکی، بهسازی و روکش آسفالت محورهای آنتنی بخش صمصامی به طول هفت و نیم کیلومتر شامل روستاهای گلسرخ، تیرک احمدآباد، سیفآباد و اللهیاری در حال انجام است و تکمیل ابنیه فنی روستای درهرزگه در موگویی، تکمیل ابنیه فنی و روکش آسفالت باباحیدر به چهارموران به طول یک کیلومتر از دیگر طرحهای راهسازی روستایی در شهرستان کوهرنگ به شمار میرود.
رئیس اداره راههای روستایی ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری به طرحهای راهسازی شهرستان شهرکرد نیز اشاره کرد و گفت: محور ارجنک به مرغملک به طول ۱۳.۵ کیلومتر، راه ارتباطی خلیلآباد به قلعهخاکی به طول یک و نیم کیلومتر، محور هفشجان به مصطفیآباد به طول هفت و نیم کیلومتر و سهراهی وردنجان به هرچگان به طول چهار کیلومتر از جمله این راههاست.
مالکی تصریح کرد: در شهرستان اردل بخش میانکوه محور ارتباطی شلیل به لندی به طول ۳۳ کیلومتر، بهسازی و روکش آسفالت آنتنی میانکوه به طول ۱۸ کیلومتر و در شهرستان کیار بهسازی و روکش آسفالت محور آبگلور به طول سه کیلومتر از مهمترین راههای روستایی در دست احداث استان است.
وی با اشاره به انجام بهسازی و روکش آسفالت آنتنی فلارد در شهرستان لردگان، اظهار داشت: بهسازی و روکش آسفالت بخشی از محور دهزیر به طول ۲.۵ کیلومتر، بهسازی آسفالت محور ساطح و بهسازی و روکش آسفالت محور ارتباطی چالدراز به نعمتالهی، سلمانک سفلی، بارز به شوارز و قلعه مدرسه به جرجین و محور ارتباطی امامزاده رحمان به شهسوار به طول چهار کیلومتر و اجرای لایه حفاظتی این محور از دیگر طرحهای راهسازی شهرستان لردگان به شمار میرود.
مالکی همچنین از اجرای ۲ طرح راهسازی در شهرستان فارسان خبر داد و گفت: بهسازی و روکش آسفالت اقبالآباد به طول یک کیلومتر و بهسازی و روکش آسفالت محور چوبین به طول یک و نیم کیلومتر از جمله طرحهایی است که در سالجاری آغاز و در حال انجام است.
رئیس اداره راههای روستایی ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای یک طرح راهسازی روستایی در شهرستان خانمیرزا، خاطرنشان کرد: در این شهرستان تعریض و بهسازی محور آلونی به دهصحرا به طول پنج کیلومتر در دست احداث است.
مالکی با قدردانی از همکاری خیرین راهساز در استان، افزود: در شهرستان سامان ۱۶ کیلومتر راه روستایی به کمک خیرین در حال احداث است که از مهمترین آن میتوان به محور چمالی به طول هشت کیلومتر و محور هوره به قلعه موسیخان به طول ۹ کیلومتر اشاره کرد.
وی ادامه داد: در شهرستان بن نیز خیران راهسازی فعال هستند و محور بن به بابا پیراحمد به طول ۱۱.۵ کیلومتر از مهمترین طرحهای در دست احداث با کمک خیران است.
مالکی با بیان اینکه تمامی راههای روستایی شهرستان بروجن آسفالت شده است و در حال حاضر در این شهرستان طرحی در دست اجرا نیست، خاطرنشان کرد: راههای روستایی این شهرستان نیاز به روکش آسفالت دارد که تهیه برآورد و برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار در حال انجام است.
وی با بیان اینکه راهسازی به ویژه در مناطق روستایی یکی از شاخصهای توسعهیافتگی است، افزود: علاوهبر دستاوردهای مادی شامل تسهیل در تردد، خدماترسانی بهتر و کاهش مصرف سوخت، حفظ جان افراد نیز از مهمترین تاثیرات احداث راههای روستایی است.