معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۷۶ گونه جانوری کشور بر پایه طبقه‌بندی ملی در خطر انقراض قرار دارند.

حسن اکبری،معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر پایه طبقه‌بندی ملی مهره‌داران، ۷۶ گونه جانوری در خطر انقراض است و گونه‌هایی از جمله یوزپلنگ آسیایی، میش‌مرغ، گوزن زرد ایرانی، گورخر و هوبر، در وضعیت بحرانی‌تر قرار دارند.

وی ادامه داد: قاچاق قابل توجه و تخریب زیستگاه از عوامل اصلی قرارگیری برخی گونه‌های جانوری در خطر انقراض است و ترویج فرهنگ مهربانی با محیط زیست و تقویت مشارکت اجتماعی، یکی از راهکار‌های مهم و موثر در حفاظت از محیط زیست محسوب می‌شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: راهبرد و اولویت این سازمان در حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض و معرض تهدید، حفظ زیستگاه آن‌ها است، اما در برخی مواقع و در نگاه کلان دنبال کردن تکثیر گونه در اسارت و یا با جابه جایی گونه ضرورت دارد.

وی افزود: درباره گروه‌های مختلف مهره‌داران از جمله خزندگان و دوزیستان اطلاعات کافی وجود ندارد و تقویت طرح‌های پژوهشی در این زمینه پیگیری می‌شود.

اکبری بیان کرد: کمبود آب در منابع آبی و تخریب زیستگاه وضعیت برخی خزندگان را نگران کننده کرده است و باید انجام تحقیقات در این زمینه مورد توجه باشد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: اکنون به بیشتر گونه‌های پستاندار و برجسته دیده شده و خزندگان و دوزیستان کمتر توجه شده است.

وی یادآور شد: گردشگران و دامداران به دلیل ناآگاهی به گونه‌های خزنده و دوزیست آسیب می‌زنند و افزایش آگاهی، لازمه حفاظت از این گونه‌ها است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به منظور بازید از پارک ملی کویر گرمسار و نظارت بر رهاسازی گورخر‌های انتقال یافته از پارک ملی خبر کرمان در طبیعت پارک ملی کویر گرمسار به غرب استان سمنان سفر کرد.

طی ماه گذشته ۱۲ راس گورخر از پارک ملی کرمان به پارک ملی کویر گرمسار استان سمنان، با هدف معرفی و تکثیر گونه، منتقل شد که اکنون با تکمیل بررسی‌های علمی و اطمینان از سازگاری با محیط، ۱۰ راس در پارک رهاسازی شدند. ۱۲ راس گورخر با طی مسافت یکهزار و ۲۵۰ کیلومتر از پارک ملی خَبْر کرمان به پارک ملی کویر گرمسار در غرب استان سمنان به سلامت منتقل شدند.
طبق اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، از ۱۲ راس گورخر انتقال یافته به پارک ملی کویر گرمسار، ۶ راس ماده، سه راس نر و سه‌راس نابالغ است.

 ۳۰۹ منطقه چهارگانه شامل پارک، اثر ملی و طبیعی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده، تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است که این نقاط ۱۱.۶ درصد از وسعت کشور را به خود اختصاص می‌دهد و حفاظت از وسعت با این تنوع با ترویج فرهنگ مهربانی با طبیعت امکان‌پذیر است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۴ ۲۰ آذر ۱۴۰۱
اینقد که برا پوزپلنگ حواشی درست کردین دلتون یه مقدار برا مردم بسوزه که نسلشون داره منقرض میشه.دایناسور هزاران سال پیش منقرض شد و کسی اونا رو ندید.آیا اتفاقی افتاد
Iran (Islamic Republic of)
ساده
۰۸:۲۶ ۱۳ آذر ۱۴۰۱
کاش میشد مسئولین بی کفایت و مفت خور منقرض میشدن
Iran (Islamic Republic of)
پ
۰۷:۴۲ ۱۳ آذر ۱۴۰۱
کاش بجای گونه های حیوانی نسل بشر منقرض می شد حتی یک نفر هم باقی نمی ماند آنوقت جنگل و طبیعت و زمین و آسمان به آرامش می رسید و از دست شر این موجود دو سرشتی نجات می یافت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۹ ۱۳ آذر ۱۴۰۱
حیاط وحش خودش راه حیات طی میکنه اگر انسان دخالت نکنه فکری به حال گرسنگان ابرو مند کنید که توان تکدی گری هم از روی حجب و حیا و عزت ندارند
Iran (Islamic Republic of)
راشد
۰۱:۰۵ ۱۳ آذر ۱۴۰۱
یکی ازمقصرین درخطرقرارگرفتن جانوران درمعرض انقراض به ضرس قاطع همین سازمان حفاظت محیط زیسته که عین یک راهنمای ذوق زده هرجاکه جانوری نظیرپلنگ.یوزو.....رویت میشه بصورتی کاملامبتدیانه به شکارچیان بیرحم وغیرقانونی ادرس دقیق میده.باضعف درفرهنگسازی برای دامداران.باغداران.وچوپانان وهم وطنان ساکن درروستای همجوارمناطق قرق وحفاظت شده مواردمتعددی ازتله گزاری.قتل عام حیوانات بیدفاع راباعث میشه.نمونه بارز دزدیدن دوتوله یوزکه باحتمال قریب به یقین مادرشون برای شکارانهاروتنهاگذاشته وسپس کشف توله توسط محیط بانان ودورکردن ازطبیعته.خوندم که هردوتوله ماده اندوحتماواگرباشیرخشکهای نامناسب مثل دوتوله ماده یوزدراسارت(ایران)تلف نشن امامشابه فیروزدست اموزمیشن وهیچگاه خوی وحشی نگرفته وقادربه تهیه غذای موردعلاقه شون نخواهندشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۱۲ آذر ۱۴۰۱
بررسی کردم چندتا کمپین برای حمایت از نسل یوز ایرانی و غیره هست ولی هیچ کمپینی برای حفظ نسل جوان ایرانی نیست!!!
Iran (Islamic Republic of)
فرید
۲۱:۲۰ ۱۲ آذر ۱۴۰۱
ما خودمون هم در حال انقراضیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۱۲ آذر ۱۴۰۱
انقراض گونه های جانوری پیامد ویرانی زیست بوم و منابع آبی برای ساختن جاده، خانه، ویلا و سایر نیازهای جمعیت رو به افزایش کشور و تنک تر شدن عرضه زندگی حیات وحش است