علی رغم فراوانی شیرخام، با گذشت حدود ۳ ماه از بازگشایی مدارس هنوز خبری از توزیع شیر در بین دانش آموزان نیست.

در برنامه ششم سرانه مصرف لبنیات ۱۸۰ کیلو هدفگذاری شده بود که متاسفانه به سبب قیمت بالای محصولات لبنی این امر محقق نشد و هم اکنون آمار متفاوتی در خصوص سرانه مصرف لبنیات وجود دارد، اما آنچه مسلم است میزان مصرف نسبت به سال هایی که شیر یارانه ای و مدارس توزیع می شد، کاهش معناداری داشته است.

آمارها حاکی از آن است که سرانه مصرف در خوشبینانه ترین حالت کمتر از ۷۰ کیلوست که با برنامه اختلاف معناداری دارد. اما بسیاری از کارشناسان بر این باورند که توزیع شیرمدارس و حمایت از اقشار آسیب پذیر از راهکارهای موثر ارتقای سرانه مصرف لبنیات محسوب می شود. این درحالی است که به رغم گذشت یک سوم سال تحصیلی، خبری از توزیع شیرمدارس نیست.

در شرایط کنونی استاندارد توزیع شیرمدارس بالای ۲۰۰ نوبت است، درحالیکه سنوات گذشته بالاترین رکورد ما ۷۰ نوبت بوده است که با آزادسازی یارانه ها، میزان اعتبار توزیع استاندارد شیر در بین‌ دانش آموزان کشور از محل یارانه نهاده ها قابل تامین است که در صورت تحقق علاوه بر افزایش سرانه مصرف، بخش قابل توجهی از هزینه های درمان نسل های آتی هم کاهش می یابد.

با توجه به آنکه طی سال های اخیر خبری از توزیع شیر مدارس نبوده یا این‌موضوع به طور ناقص اجرا شده است، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی اذعان می کند از زمانیکه بودجه در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفت، این اعتبار هیچ گاه در راستای شیر مدارس هزینه نشد که براین اساس باید به متولی اصلی داده شود چرا که مشکلی در تولید و تامین شیرخام مدارس نداریم.

 ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز توزیع استاندارد شیر مدارس

آقای سید محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: در لایحه پیشنهادی بودجه امسال حدود ۸۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای دانش آموزان ۸ استان محروم تخصیص یافته بود، اما در مصوبه نهایی مجلس بودجه شیر مدارس حذف شد و اختیار تخصیص آن به سازمان هدفمندی یارانه سپرده شد.

به گفته او، با اصلاح نظام یارانه و حذف ارز ترجیحی مبلغ یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بودجه برای عرضه شیر و نان غنی شده برای ۴ میلیون دانش آموز در مناطق محروم، مصوب شد، اما تاکنون به رغم گذشت سه ماه از سال تحصیلی بودجه به آموزش و پرورش تخصیص داده نشده است.

بنی طبا با بیان اینکه برنامه ای برای اجرای توزیع شیر مدارس در کل کشور از سوی دولت وجود ندارد، گفت: حدود ۱۶ میلیون دانش آموز در سراسر کشور داریم که به شکل استاندارد بیش از ۲۰۰ نوبت توزیع شیر مدارس باید صورت گیرد که در صورت اجرا حدود ۳۰ درصد نیاز دانش آموزان به مواد مغزی شیر مانند کلسیم را تامین می کند.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی می گوید: برای توزیع ۲۷۰ نوبت شیر مدارس ۱۶ میلیون دانش آموز به همان میزان یارانه ای که از بخش نهاده های دامی خارج شد، اعتبار نیاز است.

او توزیع شیرمدارس را یک طرح اساسی برای پیشگیری از افزایش هزینه های درمان نسل های آینده اعلام کرد و گفت: مسئولان نباید نگاه فانتزی به توزیع  شیر مدارس داشته باشند.

بنی طبا گفت: هم اکنون سرانه مصرف لبنیات در خوشبینانه ترین حالت کمتر از ۷۰ کیلوست، درحالیکه سرانه مصرف در زمانیکه شیر یارانه ای خانوار و مدارس توزیع می شد، حداکثر ۹۵ کیلو بود. حال احیای طرح شیرمدارس و تهیه کالابرگ برای ۷ میلیون خانوار محروم پشتوانه خوبی است که سرانه مصرف به حدود ۹۰ کیلو باز گردد که کماکان با سرانه استاندارد ۱۶۰ کیلو فاصله چشمگیری دارد.

بنی طبا ادامه داد: در حال حاضر کشور توسعه یافته ای را نمی توان پیدا کرد که توزیع شیرمدارس را بدرستی اجرا نکند، همچنین کشورهای در حال توسعه به مصرف شیر بدلیل مزایای آن در کاهش هزینه های درمان و سلامت نسل و افزایش میانگین قد جامعه، اهمیت می دهند.

به گفته او، صنایع لبنی آمادگی دارند که شیرمدرسه را با بهترین کیفیت و کمترین هزینه در اختیار دولت قرار دهند، اما دولت آسیب هایی که پیشتر در نحوه اجرای این طرح بود را باید اصلاح کند . به عنوان مثال توزیع شیرمدارس به مناقصه گذاشته نشود تا کارخانه هایی که کمترین استانداردها را رعایت می کنند، برنده شوند و در نهایت شیر با کیفیت نامناسب بدست دانش آموز برسد، در این خصوص حتما نیاز است صلاحیت سنجی شود و کارخانه هایی که صلاحیت دارند، توزیع را بر عهده بگیرند. همچنین متصدی اجرا و ناظر همزمان بر عهده وزارت خانه آموزش و پرورش یا هر ارگان دیگر نباید باشد تا از تضاد منافع جلوگیری شده و بر افزایش کیفیت طرح تمرکز شود.

بنی طبا می‌گوید: درصدی از شیر توزیعی مدارس برای دانش آموزانی‌که حساسیت دارند، باید بدون لاکتوز توزیع شود.

سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: برای توزیع شیرمدارس بین ۱۶ میلیون دانش آموز بطور استاندارد و بالای ۲۰۰ نوبت، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که این‌ میزان برابر رقمی است که به عنوان یارانه نهاده دامی از ابتدای زنجیره حذف شد و قرار بود دولت آن را در چنین طرح هایی که منفعت مستقیم برای مصرف کننده و خانوارها دارد، هزینه کند.

بنابر آمار در سنوات گذشته رکورد توزیع ۷۰ نوبت شیرمدارس را داشتیم که این رقم کمتر از ۴ درصد نیاز  را تامین می کند.

 تولید شیرخام به ۱۲ میلیون تن می رسد

آقای مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه مشکلی در تولید شیرخام نداریم، گفت: تولید شیر همانند سال های قبل در حال انجام‌ است و هیچ افزایش یا کاهشی نسبت به قبل نداشتیم.

به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که تولید شیرخام تا پایان سال به ۱۲ میلیون تن برسد.

عالی گفت: علی رغم‌ گذشت حدود ۳ ماه از آغاز سال تحصیلی، خبری از توزیع شیر مدارس نیست و تاکنون کارخانه های لبنی یا آموزش و پرورش صحبتی با اتحادیه مبنی بر تامین شیر مدارس نداشته اند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران ادامه داد: توزیع شیر رایگان به تمامی مقاطع تحصیلی و پرداخت کالابرگ به جای یارانه نقدی در افزایش سرانه مصرف لبنیات و جلوگیری از هزینه های درمان تاثیر بسزایی دارد.

او گفت: هم اکنون دامداران هر کیلو شیرخام را با نرخ ۱۲ هزار تومان عرضه می کنند و به رغم‌افزایش هزینه ها، دامداران هیچ گاه در این مدت خواستار اصلاح قیمت نبودند.

شیرخام تولیدی پس از تبدیل به پودر شیرخشک از کشور قاچاق می شود

آقای علی احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی گفت: بنابر آمار ۸ سالی است که توزیع شیر مدارس قطع شده است، هرچند در ۴ سال پیش تلاش هایی در وزارت صمت مبنی بر توزیع شیر مدارس برای استان های کمتر برخوردار صورت گرفت و منابعی در این خصوص تخصیص یافت.

به گفته او، علی رغم جلسات مکرر و انعقاد تفاهم نامه با اتحادیه لبنی در آن مقطع به منظور توزیع شیرمدارس در ۸ استان کشور، بودجه تخصیص یافت، اما به محض تخصیص بودجه، وزارت آموزش و پرورش اذعان کرد که خود توزیع را بر عهده می گیرد، اما متاسفانه همانند سنوات قبل، موضوع شیر مدارس به بیراهه کشیده شد.

ظفری می گوید:  ۱۵ تا ۱۶ میلیون دانش آموز در سطح کشور داریم که میزان اعتبار و بودجه به تعداد توزیع در طول سال بستگی دارد. اما آنچه حائز اهمیت است، توزیع شیر مدارس تعادلی برای شیرخام دامدار ایجاد می کند که متاسفانه هم اکنون نیست.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی گفت: با توجه به کاهش تقاضا برای شیرخام تولیدی، پس از تبدیل به پودر شیرخشک از کشور قاچاق می شود که این موضوع اجحاف در حق دانش آموزان است.

او با بیان اینکه اعتبار شیرمدارس در بودجه کشور رقمی‌ نیست،گفت: دولت از دیدگاه سلامت محور باید به موضوع شیر مدارس باید نگاه کند.

این مقام مسئول گفت: حمایت دولت از شیر مدارس در رونق صنایع لبنی و صنعت دامپروری تاثیر بسزایی دارد، چنانچه وزارت دیگری همچون جهاد پای کار باشد، انحرافی در توزیع رخ نمی دهد.

بنابر آمار اعلامی تعاونی های لبنی طی ۸ سال گذشته خبری از توزیع شیر مدارس نیست که این موضوع در کنار بالا بودن قیمت لبنیات و آزادسازی یارانه تاثیر سوء بر سرانه مصرف داشته است به طوریکه هدفگذاری برنامه پنجم و ششم محقق نشد، این درحالی است که تخصیص بودجه مناسب به توزیع شیرمدارس می تواند در افزایش سرانه مصرف و جلوگیری از بیماری نقش بسزایی داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۱۸ آذر ۱۴۰۱
یادش بخیر // تغذیه رایگان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۱
تو مدارس محله های فقیر نشین باید شیر بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۱
پول معلم ندارن بدهند چه توقع هایی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۸ ۱۸ آذر ۱۴۰۱
مدارس دولتی حداقل ورودیشون ۲ میلیون تومنه البته در تهران حالا چه جور به بچه ها شیر میدن
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۲۳:۴۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
ببچاره دانش اموزانی که به امید شیر مدرسه صبحانه نخورده به کلاس درس رفتن ولی؟؟؟؟,ننگ بر دروغگویان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
دولت عدالت تا آرنج دستش در جیب مردم است!! توقع دارید شیر بدهند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
به اونایی که باید بدن میدن
اگه جایی نمیدن نمیخوان که بدن اصلا
روستاهای کم برخوردار از همون اول مهر دارن توزیع میکنن
Iran (Islamic Republic of)
Mom
۱۰:۰۹ ۱۹ آذر ۱۴۰۱
روستای لب مرزی ندادن که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
بچه کتک نزنید شیر پیشکش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
مگه قبلا بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
وقتی ۹۶ درصد بودجه آموزش پرورش صرف حقوق و بودجه جاری و معلمان مازاد میشه چه انتظاری دارین؟
دروس و معلمان مازاد رو حذف کنید.و بودجه رو به شیر و وسایل سرمایشی گرمایشی و آزمایشگاه اختصاص بدین
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۹:۵۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
باید آموزش پرورش دارای گاوداریهای فراوان و شهرکهای بزرگ تولیدی شود و تغذیه رایگان شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
امیدورایم حل بشه بچه هامون شیر مصرف کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
شیر رو ول کنین راست میگین به بچه ها هفته ای دوبار گوشت بدین شیر رو به هرحال خانواده ها میتونن تهیه کنن بسیاری از بچه ها از نظر پروتئین وآهن در معرض خطرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
باشه فقط مشخص کنید گوشت بره باشه یا بوقلمون!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
مثل اینکه خبر نداری چند تا بچه تو این مملکت صبح تا شب کارشون گشتن تو سطل های زباله است، چند تا شون سرچهار راهها گل فروشی و شیشه شوری و آدامس فروشی و بادکنک فروشی می کنن چند تاشون تو کوره پزخونه ها و کارگاهها بیگاری می کنند، چند تاشون تو بازار شاگردی می کنند و چندتاشون ......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
همین که بچه ات از گشنگی نمرده برو خدا را شکر کن در ضمن من به نخوردن پروتئین توسط مردم خوش بینم و ازش حمایت می کنم تو و بچه ات هم باید همینجوری باشید اصلا همگان باید خوش بین باشند و حمایت کنند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۰۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
آقا اصلا مگه به آموزش وپرورش ارزش قایل هستن تواین کشور ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
کلا برا ادم ها ارزش قائل نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۵ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
اگر منتظر منی برو شوهر کن بیوه نمانی ضرب المثل کردی
حال دولت داره دوزی می‌کنه از ملت بیا شیر توی بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
حرف چرت و‌چرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
شیر پیشکش هم مدرسه دختر من وهم مدرسه پرسم زنگ زدن خونه ودرخواست کمک به مدرسه دارن متاسفم که هزینه مدارس هم باید مردم بدن واقعا درکشور چه خبراست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
هموطن عزیز مدیران بنده خدا حق دارن.یک خانواده ۳نفری در ماه چقدر پول آب ،بدق،گاز میشه هزینش؟چقدر باید واسه شوینده ها و ...هزینه کنی در منزل؟پول کاغذ و هزینه های جاری هم هست.
مدیر مدرسه از خداشه که دولت سرانه ب اندازه کافی واریز کنه تامدیر مجبور نشه بیاد پیش من و شما گدایی کنه و خودش رو کوچک کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
مدارس دولتی واقعا فقیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
مدیر مدرسه غلط می کند خلاف قانون اساسی عمل می کند واز مردم پول می گیرد دولت سرانه نمی دهد مدیریت را قبول نکند نه اینکه جیب مردم را خالی کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۰ ۱۸ آذر ۱۴۰۱
درسته پول میگیرن
Iran (Islamic Republic of)
فرهنگی
۱۶:۱۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
سلام. وقتی هنوز سازمان و برنامه بودجه کشور هیچ گونه اعتباری برای این موضوع نداده است، چه انتظاری دارید شیر در مدارس توزیع شود. مگر کارخانه های شیر پاستوریزه رایگان این کار را انجام می دهد که وزارت آموزش و پرورش بدون هیچ بودجه ای شیر را توزیع کند.
Iran (Islamic Republic of)
ا
۱۵:۵۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
دهه هفتاد و هشتاد و نود شیر خوردند که الان دم در آورده اند بهتر که نخورند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
آفرین ،درود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
سواحل ازاد سازی شد، هوای شهرها پاک شد، به کم فروشی نان و سایر کالا رسیدگی شد. ترافیکهای سنگین برطرف شد. فساد در دادکاهها ریشه کن شد. اکنون دیگر نوبت دادن شیر در مدارس است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
شیرکجابود به زوربرای بچه هامون نون پنیربذاریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
شیر به چه درد میخوره نمره بدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
باید برای کلاس درس مدارس دوربین مدار بسته قرار دهند. مثل بسیاری از کشورهایی که کنترل و هدایت رفتار جامعه برایشان مهم است و از ناهنجاری جلوگیری می شود.
Iran (Islamic Republic of)
معلم
۱۸:۰۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
آره دوربین بذارن حقوقشونم ها پثل اون کشورهابدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
ناهنجاری های دانش آموزان دارد به جاهای بدی کشیده می شود. دوربین در کلاس برای کشف این ناهنجاری های رفتاری لازم است. به چشم خودم دیدم که چطور رفتارهای همجنسگرایانه در کلاس دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
جیب ما را نزنن شیر نخواستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناسم
۱۱:۳۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
شیری که معلوم نیست شر و آبه یا شیر خشک زمان ما که شیر نبود انگار آب میخوردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
نقطه کور هایی که دشمن داره از اون طریق به ما ضربه می زنه باید اصلاح و مورد توجه قرار گرفته بشه مثل، شغل جوانان ، ازدواج، حجاب امکانات رفاهی در شهرستانهای محروم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
هر جایی یه مشکل. اینا مردم رو اعصبانی می کنه و ماجرای خانم امینی دیگه میشه انفجار. از طاقت و صبر عبور می کنه خیلی بی برنامگی در کشور بیداد می کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
زمانی که هم بودجه در اختیار اتحادیه تعاونی لبنی ها بود به جای شیر به بچه های مردم آب می دادند. انگار رایگان می‌دهند هر چی بخان آب بریزن تو شیر ها
حالا هم که بودجه در اختیار آموزش و پرورش هست کل بودجه را خوردند با یک لیوان آب روش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
کدام وعده دولت سیزدهم محقق شده فقط گرانی بیکاری بی خانه و ... در ضمن سایپا چرا دوباره افزایش قیمت و فروش با شرایط گذاشته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
آقای وزیر لطفا به وعده های خود عمل کنید بچه های مردم چشم انتظارند سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
خب سوال نداره پول شو آموزش و پرروش با خیال راحت جای دیگه خرج کرده آنچه در این کشور نیست نهاد نظارتی و بازرسی است!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
خخخخ شیر رایگان بدن خخخ تین مملکت فقر فلاکت فجشا گرونی نا امییدی به به اینده بی اعتمادی به این دولت که فقط دنبال جیب مردمه موج میزنه ولمون بابا دنبال چی میگردین باشگاه خبرنگاران جوان هم که هیچ وقت منعکس نمیکنه متا سفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
بخاطر یک مشت مسول خائن و بی کفایت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
همون زمان که شیر میدادن بیشتر اب بود تا شیر بعد گاها که لیوانها را برخی باز کرده و بدون نی میخاستن بخورن قورمه شیر تقویت شده مشاهده مینمود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
جای تعجب نداره توزیع می شد باید تعجب کرد
فقط و فقط حرف و شعار
Iran (Islamic Republic of)
امید
۰۸:۴۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
کفگیر دولت خورده ته دیگ،پول برا این قرتی بازی ها نداره...
United States of America
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
کفگیر شما به ته دیگ نخوره! کفگیر دولت هیچوقت خامه رویه شو نتونسته جمع کنه چه اینکه به ته برسه!! ؟؟ کشور ثروتمند و غنی با اصالت با فرهنگ با تکنولوژی، قوی و نخبه پرور این کشور رقیب نداررره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۱
یارانه اش به خانوارها ی ذی حق پرداخت شود
آخرین اخبار