محمدرضا جهانگیری امروز ۱۴ آذرماه در همایش تجلیل از متولیان برتر قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه سپاه استان کرمان ضمن تشکر از همکاری ارگانهای نظامی در بحث مهارت آموزی سربازان وظیفه، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات کشور اشتغال جوانان است، البته در تمام جهان این مشکل وجود دارد.
او با اشاره به جمعیت زیاد جوانان کشور، و در ادامه با یادآوری تحریمهای ظالمانه، عنوان کرد: بیشترین دغدغه، اشتغال جوانان است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان، رفع بسیاری از معضلات اجتماعی را در گرو اشتغال میداند و میگوید: اشتغال یک متغیر وابسته است و مهارت یکی از عوامل دخیل در اشتغال زایی است.
او از تاثیر مهارت آموزی در اشتغال سخن به میان میآورد و میافزاید: تامین مالی در بحث اشتغال نیز موثر است و به سربازان مهارت آموخته تسهیلاتی برای اشتغال زایی پرداخت میشود.
به گفته مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان، کشور با جمعیت زیادی از فارغ التحصیلان بیکار مواجه است و نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی، دو برابر نرخ بیکاری افراد با سواد کم است به گونهای که شانس اشتغال افراد دارای مدرک دانشگاهی نصف افراد کم سواد است.
او میافزاید: همه بنگاههای آموزشی و دستگاههای دولتی کشور با همکاری یکدیگر مهارت و تخصص به جوانان آموزش دهند تا با معضل کنونی مواجه نباشیم و در مدرسه مسیر اشتغال دانش آموزان مشخص شود و براساس نیاز بازار کار آنها به سمت رشتههای دانشگاهی سوق داده شوند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ رشته دانشگاهی داریم که هیچ بازار کاری ندارند و فارغ التحصیلان این رشتهها بعد از گذراندن دوران تحصیل با مشکل بیکاری روبهرو هستند، میگوید: به اشتغال یک جوان باید از دوران ابتدایی و دانش آموزی توجه داشته باشیم تا بعد از دانشگاه نگران بیکاری و اشتغال آنها نباشیم.
او با اشاره به علایق دانش آموزان به چند رشته خاص اظهار کرد: در کشور تناسب بین رشته تحصیلی و رشتهای که فرد در آن مشغول به کار است کمتر از ۱۵ درصد است، لذا حداقل ۸۵ درصد منابع در بحث آموزش را هدر میدهیم.
جهانگیری با بیان این مطلب که بنگاههای آموزشی اصول کسب و کار را باید از دوران دانش آموزی آموزش دهند، میافزاید: والدین فرزندان خود را به مدرسه میفرستند که در آینده شغلی داشته باشد نه اینکه دانشمند شوند البته در کشور در همه زمینهها دانشمندان زیادی وجود دارد بنابراین مقدمات مهارت آموزی را باید از دوران راهنمایی در مدارس آموزش داد تا فرد متوجه شود که در چه شغلی استعداد دارد.
طبق گفته او، در کشور بیش از ۵۰۰۰ شغل وجود دارد که با ورود مشاغل جدید تا ۷۰۰۰ شغل قابلیت افزایش دارد.
به اعتقاد مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمان، دانش آموزان در دوران دبیرستان باید دورههای تکمیلی مهارت آموزی را ببینند و شغلی را انتخاب کنند که آینده داشته باشند.
او با بیان اینکه برخی شغلها با توجه به به روز شدن جامعه در حال حذف شدن هستند، ادامه میدهد: افراد باید شغلی داشته باشند که به آن علاقهمند باشند و متناسب با تخصص افراد باشد.