کوروش احمدی گفت: از مجموع ۴۸۰ مدرسه عشایری در استان حدود ۲۱۰ مدرسه چادری، ساختمانی، سنگی و کپری هستند که از این تعداد حدود ۱۰ مدرسه سنگی دارای کمتر از ۱۰ دانش آموز میباشند.
وی با بیان اینکه اکنون بیش از ۹۰ درصد مدارس عشایری لرستان دارای استانداردهای لازم نیستند افزود: از مجموع تمام مدارس ساختمانی و سنگی عشایری استان فقط ۱۰ مدرسه دارای استاندارد هستند.
وی با اشاره به کمبود امکانات و تجهیزات آموزشی در مدارس عشایری استان اظهار داشت: هفت مجتمع شبانه روزی در سطح استان وجود دارد که نیازمند تجهیزات رفاهی و خوابگاهی هستند چراکه تمام تجهیزات این مراکز فرسوده شده است.
احمدی با اشاره به دایر بودن مدارس کپری در مناطق دورافتاده و عشایری ادامه داد: در مدارس کپری تجهیزات و ملزومات لازم آموزشی وجود ندارد و از مجموع ۴۸۰ مدرسه تنها ۱۷۰ مورد به سیستم گرمایشی رادیات برقی تجهیز شده اند که در برخی موارد هم امکان استفاده از این بخاریها به دلیل مشکلات برق رسانی وجود ندارد.
وی عنوان کرد: اکنون بیش از ۴۰۰ مدرسه عشایری استان سیستم گرمایشی مناسبی ندارند و به ناچار از بخاریهای نفتی و چوبی استفاده میکنند.
احمدی با اشاره به اینکه بزرگترین چالش مدارس عشایری استان کمبود نیروی انسانی است گفت: بیشتر مدارس عشایری در مناطق دورافتاده هستند که امکان رفت و آمد روزانه برای معلمان وجود ندارد و به همین دلیل امکان حضور آنها بصورت اضافه کار و شیفت مخالف در این مناطق نیست.
وی افزود: اکنون ۷۶۰ معلم در مناطق عشایری استان مشغول خدمت رسانی و تعلیم و تربیت دانش آموزان هستند و ایثارگرانه در این مسیر به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی اظهار داشت: برخی چالشهای موجود در امر تحصیل دانش آموزان عشایری مانع از ادامه تحصیل این دانش آموزان در مقاطع متوسطه به ویژه برای دختران شده است، اما اکنون در هر روستا با بیش از سه دانش آموز، کلاسها برگزار میشود به نحوی که اکنون حدود ۲۰۰ مدرسه زیر ۱۰ دانش آموز دارند.
احمدی گفت: اکنون ۲۴ مدرسه در مقطع متوسطه اول و ۱۹ مدرسه در مقطع متوسطه دوم مناطق عشایری لرستان فعال است.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۳۵۰ دانش آموز عشایری در مجتمعهای آموزشی متمرکز استان تحصیل میکنند افزود: از این تعداد، ۱۵۰ نفر در خوابگاه و مابقی در منازل شخصی و یا در منازل اقوام سکونت دارند، اما به منظور بسترسازی لازم برای ادامه تحصیل دانش آموزان عشایری استان راه اندازی مراکز شبانه روزی دخترانه و پسرانه در مناطق پلدختر، نورآباد، شاهیوند، بختیاری و میانکوه شرقی ضرورت دارد.
۳۶۰ هزار دانش آموز در پنج هزار و ۳۰۰ آموزشگاه لرستان تحصیل میکنند.