سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی در همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس گفت: طی هشت ماه گذشته تعداد ۹۰۰ مقاله توسط سازمانهای کشوری و لشکری ارسال شد که یک سوم این مقالهها پذیرفته و ۷۰ پیش نشست نیز برگزار شد که بدین ترتیب امروز هشت نشست تخصصی را برگزار خواهیم کرد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا افزود: در دفاع مقدس در شرایطی به پیروزی نهایی دست یافتیم که فرماندهی کل قوا را مرجعی جامع الشرایط، خردمند و حکیم عهدهدار بود به نحوی که علاوه بر مدیریت جنگ، صحنه بینالمللی را هم اداره میکرد؛ علاوه بر این از چنان نفوذ کلامی برخوردار بود که بواسطه آن دو میلیون بسیجی به جبههها اعزام شدند.
سرلشکر صفوی بیان کرد: در دفاع مقدس ارتش، نیروی هوایی، دریایی و نیروهای تخصصی زمینی در عملیات نگاه داشتن تجهیزات نظامی تلاش بسیاری کردند، زیرا ۸۵ درصد صنایع دفاعی ما وابسته بود، اما با این وجود تلاش این عزیزان باعث شد تا در هشت سال دفاع مقدس، این تجهیزات دفاعی کشورمان عملیاتی باقی بمانند؛ این نشان میدهد که علم و دانش فرماندهان ما از دانش فرماندهان بعثی بیشتر بود؛ به عبارت دیگر اگر توانستیم عملیاتهای بزرگی همچون آزادسازی خرمشهر را انجام دهیم، نشان دهنده برتری طرحریزی عملیات و نبوغ فرماندهان ما بود.
وی ادامه داد: سپاهی که نیرویی امنیتی بود، هم در جبهه میجنگید و هم سازمان رزم ایجاد کرد و هم در ساخت تجهیزات دفاعی بومی تلاش میکرد. به عنوان مثال اگرچه در آغاز دفاع مقدس از ساخت خمپارهانداز هم ناتوان بودیم، اما با تلاشهایی که صورت گرفت در اواسط جنگ توانستیم موشک بالستیک بسازیم و امروز با استفاده از تجربیات آن دوران موشکهای بالستیک ساختهایم که باعث شده در این حوزه قدرت برتر منطقهای و حتی فرامنطقهای شویم؛ علاوه بر این اگر امروز جزو برترین تولیدکنندگان پهپادی هستیم این موفقیت دستاوردی است که کسب آن از دی ماه سال ۶۵ آغاز شد.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی خاطرنشان کرد: همانگونه که با علم و فناوری جنگ را به پیروزی رساندیم امروز نیز با علم و فناوری برآمده از دفاع مقدس میتوانیم برای رسیدن به شرایط مطلوب و رفع مشکلات کشور از دستاوردهای آن دوران استفاده کنیم.
سرلشکر صفوی خاطر نشان کرد: یکی از افتخارات انقلاب اسلامی این است که رهبری آن را یک مرجع جامع الشرایط بود که با نفوذ کلام خود دو میلیون بسیجی را راهی جبهه کرد.
وی با بیان اینکه نیروهای مسلح ایران با وجود وابستگیهای تجهیزاتی دوران پیش از انقلاب توانستند در دوران جنگ، از ابعاد فنی و تکنولوژی تجهیزات نظامی را پشتیبانی کردند، اظهار داشت: در آن زمان سپاه پاسداران با ایجاد سازمان رزم توانست علاوه بر تشکیل نیروهای زمینی، هوایی و دریایی نسبت به آموزش نیروها اقدام کند.
این فرمانده دوران جنگ تحمیلی یادآور شد: وزارت سپاه نه تنها خمپاره ۱۲۰ و موشک تاو بلکه موشک بالستیک هم تولید کرد و با ایجاد قدرتافزایی ما اکنون یکی از قدرتهای موشکی هستیم.