خانم محسنی امکان نابینایی کودکان در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع بیماری تنبلی چشم را بسیار محتمل دانست و گفت: این بیماری به روند تکاملی بینایی کودکان باز میگردد که به طور معمول در طول پنج سال اول زندگی اتفاق میافتد و در این روند به هر علتی اگر اشکالی در دید کودک به وجود بیاید روند تکاملی بینایی متوقف میشود.
وی با اشاره به بدون علامت و مخفیانه بودن بیماری تنبلی چشم، یادآور شد: زمان اصلی تشخیص و درمان تنبلی چشم قبل از پنج سالگی است و اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی با تعداد ۱۰۵ پایگاه دائم غربالگری بینایی در سطح استان اقدام به غربالگری بینایی کودکان میکند.
به گفته وی در صورت مشکوک بودن هر کودک به تنبلی چشم، بیمار به متخصص بینایی ارجاع داده شده و مراحل درمان زیر نظر پزشک متخصص انجام میپذیرد.
خانم محسنی با بیان اینکه امکان ابتلا به تنبلی چشم در بزرگسالی نیز وجود دارد، گفت: انواع مختلفی از مشکلات بینایی از قبیل کم بینایی و تاری دید به دلیل نزدیک بینی اگر در سنین تکامل بینایی کودک شناسایی و درمان نشوند در بزرگسالی امکان ابتلا به تنبلی چشم را به وجود خواهد آورد.
معاون امور پیشگیری بهزیستی آذربایجان شرقی به عدم توان ابراز تاری دید توسط کودکان و پیشرفت تنبلی چشم در کودک مبتلا اشاره و اضافه کرد: اشکالات بینایی در مدارس به شکل نزدیک شدن کودک به تخته سیاه و یا نزدیک کردن چشم به کتاب بروز میکند و چون ما نمیخواهیم فرصت را تا آن زمان از دست دهیم قبل از سن مدرسه باید بیماری شناسایی و درمان شود.