آقای مجید مشعلچی گفت: تکافل یک بیمه نامه نیست تکافل یک ساز و کار بیمهای جدید است تکافل تقریبا مشابه آن چیزی است که در بیمههای عمر و سرمایه گذاری زندگی در حال اجرا است.
او میگوید: اما نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که بیمه تکافل یک سری ریزه کاریها دارد که یک عدهای از مردم را ترغیب کرده که از این بیمه نامه استفاده کنند بیمه مرکزی هم به احترام تعداد مردمی که این ساز و کار بیمهای جدید را درخواست دارند این بیمه نامه را تعریف کرده است که مردم از ویژگیهای آن منتفع شوند بخش دیگر هم این است که تکافل میتواند یک تامین مالی جدیدی برای اقتصاد کشور محسوب شود.
او گفت: نکته دیگر این که تکافل یک پوشش مناسب برای افزایش ضریب نفوذ بیمه است بنابر این بیمه تکافل مانند همه بیمه نامههای رایج در کشور است.
لازم به ذکر است که ضریب نفوذ بیمه در کشور اکنون ۲ درصد است که در برنامه ششم برای رسیدن به عدد ۷ درصد هدف گذاری شده بود.
تکافل نه یک رشته بیمهای، بلکه یک نظام بیمه اسلامی است و در عمل به عنوان روشی مبتنی بر ضمانت مشترک اعضای یک گروه در برابر ضرر و زیانهای احتمالی وارد بر هر یک از آنها مطرح میشود.
به عبارتی دیگر تکافل، نوعی از بیمه جهت جبران خسارتهای ناشی از حوادث است که در شکل بندی ساختار آن از عقود اسلامی استفاده میشود. واژه تکافل برگرفته از اصل قرآنی تعاون و به معنای «کمک متقابل میانگروهی» است که هر عضوی در حمایت از نیازمندانِ داخل گروه سهم دارد.