خانم ساناز جعفرزاده گفت: سبد سوختی نیروگاهها بر اساس آخرین آمار روند کاهش داشته و این کاهش هم به دلیل سامانه سرمایشی در کشور قابل پیشبینی بود. پیشبینی میکنیم که این روند افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری رشد کند.
به گفته او، سقف تولید گاز در کشور محدود است و اولویت تامین گاز هم با بخش خانگی است. هر چقدر این بخش رشد پیدا کند که متاسفانه رشد بی رویهای هم داشته است، سهم صنایع و نیروگاهها کم میشود. هم اکنون سهم کوچکی از گاز برای پاسخگویی به نیاز صنایع مثل سیمان و فولاد و همینطور نیروگاهها وجود دارد.
به گفته جعفرزاده، از ۸۵۰ میلیون متر مکعب قابلیت تولید روزانه، در حدود ۵۹۰ میلیون به بخش خانگی و تجاری مربوط میشود. پیش بینی میشود این رقم در ایام سردتر سال به ۶۹۰ میلیون متر مکعب هم برسد. اگر چنین افزایش مصرفی داشته باشیم در حدود ۱۹۰ تا ۲۰۰ میلیون برای صنایع و نیروگاههای کشور باقی خواهد ماند که اگر آن را تنها به نیروگاههای کشور اختصاص دهیم باز هم تکافوی کل نیروگاههای کشور نیست.
مسئول محیط زیست شرکت برق حرارتی گفت: اگر در بخش خانگی ده درصد صرفه جویی شود، ۸۰ درصد نیروگاههای کشور را میتوان با سوخت گاز بهره برداری کرد. مدیریت چند درجهای دما میتواند این صرفه جویی را محقق کند و میزان قابل توجهی از گاز را به سهم نیروگاهها اضافه کنند.
او با اشاره به اینکه در شرایط اضطرار چه برنامههایی در نظر گرفته شده است،گفت: راه حل جایگزین سوخت دوم نیروگاهها است که در ۸۵ درصد نیروگاه سوخت دوم، گازوئیل است و ۱۵ درصد هم سوخت مازوت است. نیروگاهها برای اینکه خاموشی ایجاد نشود ناگزیر هستند که به سراغ سوخت دوم بروند. اقدامات زیادی در حوزه مدیریت مصرف و کم کردن روشنایی فضاهای عمومی در حال انجام است تا در نهایت به کاهش سوخت معادل منجر شود.
جعفرزاده گفت: در سالهای گذشته به صورت سالانه ۴ الی ۵ درصد افزایش نیاز مصرف برق داشتیم، اما سال گذشته به علت مدیریت مصرفی که صورت گرفت کاهشی ۴ درصدی در میزان نیاز مصرف برق داشتیم.