حسن محمدی افزود: تولید سیب زمینی کشاورزان در داخل استان و در سایر استانها حدود یک میلیون تن بوده که حدود نیمی از این میزان سیب زمینی تابستانه است و شرایط نگهداری ندارد و نیمی هم سیب زمینی پاییزه است که با دارا بودن سردخانه در استان مشکلی برای نگهداری نداریم.
او گفت: در دهه ۸۰ استان همدان تنها ۸ سردخانه با ظرفیت ۳۰ هزار تن حرفی برای نگهداری و ذخیره سازی محصولات کشاورزی نداشت.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: با تحقیقات مدیریت صنایع تبدیلی سازمان و اثبات لزوم ساخت سردخانه ضایعات محصولات سیب زمینی از ۲۵ درصد به کمتر از ۳ درصد کاهش یافت و همدان به عنوان بارانداز محصولات کشاورزی کشور معرفی شد.
محمدی گفت: اکنون ۹۲ سردخانه نگهداری محصولات کشاورزی با ظرفیت ۲۴۰ هزار تن و اشتغال ۹۲۴ نفر صادر فعال است.
او با اشاره به اینکه شهرستان بهار با ۵۸ فقره و با ظرفیت ۱۴۸ هزار تن بیشترین سردخانه دارای پروانه بهره برداری را دارا است، تأکید کرد: در مجموع حدود ۱۹۲۰ میلیارد تومان برای ساخت این ۹۲ واحد هزینه شده است.
محمدی گفت: ۶۶ فقره سردخانه با ظرفیت ۲۶۸ هزار تن با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ تا ۹۰ درصد در حال ساخت است که بیشترین واحدها در شهرستان بهار با ۴۴ فقره و ظرفیت ۱۸۱ هزار تن است.
بارانداز محصولات کشاورزی با هدف سورت و بسته بندی انواع محصولات کشاورزی از طریق اتحادیه تعاونی تولید و اتحادیه تعاون روستایی همدان ایجاد شده و در حال فعالیت است، صادرات محصولات کشاورزی به دیگر استانها و سایر کشورها نیز در این بارانداز در حال انجام است.