حسین رشیدی گفت: بروسلوز (تب مالت) به عنوان یکی از مهم ترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب می شود که منجر به از دست رفتن ارزشهای اقتصادی دامهای مبتلا و همچنین باعث ابتلای انسان می شود، به همین دلیل حائز اهمیت بسیاری است که بدین منظور اداره کل دامپزشکی استان کرمان هر ساله مبارزه همه جانبه ای با بیماری تب مالت را در برنامه کاری خود قرار داده است.
او با بیان اینکه در استان کرمان هر ساله واکسیناسیون تب مالت یا بروسلوز در دام سبک و سنگین از سوی دامپزشکی صورت میگیرد، افزود از ابتدای امسال تاکنون حدود ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در استان کرمان مورد انجام واکسیناسیون تب مالت قرار گرفتهاند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: واکسیناسیون دام ها، شناسایی و حذف دامهای آلوده و به خصوص آموزش افراد جامعه و دامداران از مهم ترین راههای کاهش بیماری در جمعیت حیوانی و انسانی است.
او با اشاره به اینکه دامهایی که به این بیماری مبتلا شدهاند باید از گله حذف شوند، گفت: این بیماری در دام از لحاظ بالینی علائم مشخصی ندارد و سقط جنین، ناباروری و کاهش تولید شیر از عمدهترین علائم بیماری بروسلوز در دام می باشد و تنها راه مبارزه و پیشگیری از آن واکسیناسیون است.
رشیدی راههای انتقال بیماری به انسان را مصرف شیر خام آلوده یا فراوردههای لبنی حاصل از آن که به خوبی جوشانده نشدهاند، استنشاق هوای آلوده در محیطهای نگهداری دام، ورود باکتری از راه خراشهای پوستی و ملتحمه چشم اعلام کرد.
او افزود: موارد بروسلوز انسانی ناشی از مصرف گوشت و فراوردههای آن کم تر از موارد ناشی از مصرف فراوردههای لبنی آلوده است که دلیل این امر پختن مناسب گوشت دام و حساسیت باکتری بروسلا (عامل بیماری تب مالت) به دما است.
این مقام مسئول گفت: از علائم این بیماری در انسان، تب مواج، عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، افسردگی، درد کمر، پشت و مفاصل است که میتواند پس از چند هفته تا چند ماه، از بین برود و دوباره نمود کند و در برخی افراد تب مالت میتواند مزمن شده و علائم آن تا چندین سال ادامه یابد.
او به همشهریان توصیه کرد: از آنجایی که مصرف شیر خام و فراوردههای لبنی آلوده، خصوصا پنیر محلی تازه، سر شیر و بستنی خامه دار غیرپاستوریزه یا تماس با جنین سقط شده دامها عمدهترین راه انتقال بیماری تب مالت به انسان است جا دارد شهروندان در خصوص رعایت اصول بهداشتی توجه لازم را داشته باشند و تا حد امکان از شیر پاستوریزه استفاده کنند و در صورت دسترسی نداشتن به شیر پاستوریزه، شیر فله را قبل از مصرف به مدت ۵دقیقه بجوشانند.
رشیدی به همشهریان توصیه کرد: از وسایل حفاظتی، مانند: دستکش، عینک، چکمه و لباس غیرقابل نفوذ در زمان تماس با دام استفاده و از مصرف پنیر تازه محلی خودداری کنند.