شبکه «المیادین» از بروز اختلافات در میان مقامات منطقه اقلیم کردستان عراق خبر داده و تاکید کرد اختلافات میان «مسرور بارزانی» نخستوزیر این اقلیم و «قباد طالبانی» معاون او تشدید شده چراکه طالبانی متوجه شده این اختلافات شخصی بوده و بارزانی تلاش میکند نقش او در اداره دولت را به حاشیه ببرد.
المیادین در ادامه اعلام کرد طالبانی بدون اطلاعیه رسمی از شرکت در فعالیتها خودداری کرده و بارزانی از حزب اتحاد میهنی خواسته تا جایگزینی برای او معرفی کند.
وزرای اتحاد میهنی حاضر در دولت اقلیم کردستان هم بهطور غیررسمی تصمیم گرفتهاند تا در اعتراض به تحولات، نمایندگی خود را در دولت کاهش داده و مسئولیتشان را در چارچوب خدمات عمومی به شهروندان نگه دارند.
بیش از ۳۰ سال از زمانی که اقلیم کردستان بهعنوان یک منطقه خودمختار در چارچوب کشور عراق تاسیس شد، میگذرد، اما وضعیت سیاسی در اقلیم کردستان همچنان پس از ۳ دهه آشفته است و اختلاف عمیق میان رهبران آن چیزی نیست که بتوان پنهانش کرد.
اختلافات میان حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی در ۲ ماه گذشته تا آنجا پیش رفت که نگرانیها از بازگشت تقابل علنی آنها را به همراه داشته است.
مرز اختلافات میان احزاب کرد عراق را حتی روی زمین هم میتوان دید. امروزه اقلیم به ۲ بخش متفاوت تقسیم شده است. منطقهای که از نظر اقتصادی در سطح مرفهتری قرار دارد و به مرکزیت اربیل تحت کنترل حزب دمکرات کردستان (بارزانی) در شمال و هم مرز با ترکیه است و منطقه فقیرتر که تحت کنترل حزب اتحادیه میهنی (طالبانی) در جنوب به مرکزیت شهر سلیمانیه است.
براساس گزارش المانیتور، هر دو حزب کرد در اقلیم، میانجیگری آمریکا را راهی برای پایان دادن به منازعات میدانند و به تجربه مشابه مداخله آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ در تحولات سیاسی اقلیم اشاره میکنند، اما مسئله این است که هماکنون بهدلیل درگیری آمریکا و کشورهای غربی در جنگ اوکراین، عراق در صدر اولویتهای واشنگتن قرار ندارد و بعید است که کاخ سفید در شرایط فعلی تمایلی برای ورود به پرونده اختلاف احزاب کرد عراق داشته باشد.