آش ماست سبزوار از آن دسته غذاهاست که در مناسبتهای مذهبی به عنوان یک غذای نذری هم طبخ و توزیع میشود.
تهیه و مصرف آش ماست در سبزوار به فصل و موقعیت خاصی از سال اختصاص ندارد و از آنجایی که مواد اولیه آن، نظیر سبزی، ماست و رشته، تقریبا همیشه دردسترس است، تهیه این غذا نیز در تمام ایام سال برای علاقهمندان میسر است.
روش تهیه آش ماستی سبزوار به شرح زیر است:
مواد لازم برای آشپزی برای ۴ تا ۶ نفر:
ماست پُرچرب ۵۰۰ گرم
رشته ۲۰۰ گرم
اسفناج یا برگ چغندر ۵۰۰ گرم
تره ۱۵۰ گرم
نعنا ۵۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
اسفناج خرد کرده را با مقداری آب جوش نیم پز کنید.
سپس رشته را به آن اضافه کنید.
بعد از آن که رشته نرم شد، تره و نعنا تازه را داخل مخلوط کن بریزید و برای آن که بهتر مخلوط شود چند قاشق ماست اضافه کنید.
سپس مخلوط سبزی و ماست را به آش اضافه نموده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید و در همین لحظه شعله را خاموش کنید تا آش سرد شود.
این آش به صورت سرد سرو می شود و معمولا کنار آن، سر سفره، کوکوسبزی هم گذاشته میشود.
انرژی کل: ۱۲۵۰ کیلو کالری