برای بیشتر مردم جام جهانی تنها رویداد ورزشی است که ۴ سال برای برگزاری آن انتظار می‌کشند. به همین دلیل وقتی بالاخره زمان روشن کردن تلویزیون می‌رسد، گویی دنیا از حرکت بازمی ایستد.

برای بیشتر مردم جام جهانی تنها رویداد ورزشی است که ۴ سال برای برگزاری آن انتظار می‌کشند. به همین دلیل وقتی بالاخره زمان روشن کردن تلویزیون و تماشای مسابقات آن فرا می‌رسد، گویی دنیا از از حرکت بازمی ایستد. از سال ۱۹۳۰ تاکنون جام جهانی برای مردم دنیا جشنی همراه با ماجرا‌هایی جالب و شگفت انگیز بوده است.

۱- جوان‌ترین گلزن جام جهانی

جوان‌ترین گلزن جام جهانی

در جام جهانی ۱۹۵۸ سوئد، از تیم برزیل سر و کله‌ی یک بازیکن جوانی پیدا شد که تاریخ فوتبال را برای همیشه تغییر داد: پله. او در حالی که تنها ۱۷ سال داشت اولین گل خود در جام جهانی را به ثمر رساند و با آن تیم خود را از مرحله‌ی یک چهارم نهایی بالا آورد. او به جوان‌ترین بازیکنی تبدیل شد که ۲ بار به همراه تیم خود به قهرمانی جام جهانی رسیده و تنها بازیکنی که ۳ بار قهرمانی جام جهانی را با تیم خود تجربه کرده است.

۲- برگردید، بازی هنوز تمام نشده!

برگردید، بازی هنوز تمام نشده!

در نخستین بازی جام جهانی ۱۹۳۰ اوروگوئه، زمان از دست داور برزیلی مسابقه، آلمیدا رگو در رفت و او سوت پایان بازی آرژانتین – فرانسه را ۶ دقیقه زودتر زد. در آن لحظه تیم آرژانتین یک بر صفر جلو بود و تیم فرانسه قصد کامبک داشت.

این اتفاق شادی آرژانتینی‌ها و اعتراض فرانسوی‌ها را به دنبال داشت. بعد از آن داور خطای خود را اصلاح و اعلام کرد ۶ دقیقه از بازی باقی مانده است. با این حال، برای آرام کردن هواداران و برگرداندن آرژانتینی‌ها به زمین، مجبور به استفاده از پلیس‌های اسب سوار شدند. آن‌ها ۶ دقیقه‌ی دیگر هم بازی کردند، اما نتیجه‌ی مسابقه تغییری نکرد.

۳- اولین جام جهانی که به صورت رنگی پخش شد

اولین جام جهانی که به صورت رنگی پخش شد

جام جهانی ۱۹۷۰ مکزیک یکی از به یادماندنی‌ترین وقایع تاریخ فوتبال است چرا که این نخستین باری بود که جام جهانی به صورت رنگی پخش می‌شد. این همچنین اولین جام جهانی بود که در سرتاسر دنیا پخش شد، اولین جام جهانی که خارج از اروپا و آمریکای جنوبی برگزار شد و اولین جام جهانی که در آن چیز‌هایی همچون دادن کارت و تعویض بازیکن وجود داشت.

۴- پرگل‌ترین مسابقه‌ی جام جهانی

پرگل‌ترین مسابقه‌ی جام جهانی

در یکی از مسابقات مرحله‌ی یک چهارم نهایی جام جهانی سال ۱۹۵۴، سوئیس و اتریش به مصاف یکدیگر رفتند؛ و در حالی که چیزی جز یک مسابقه‌ی معمولی به نظر نمی‌رسید، طولی نکشید که معلوم شد اصلاً اینگونه نیست. در این بازی در مجموع ۱۲ گل به ثمر رسید: ۷ گل توسط تیم اتریش و ۵ گل توسط سوئیس که میزبان جام جهانی بود. این پرگل‌ترین مسابقه در تاریخ جام جهانی است.

۵- سریع‌ترین گل جام جهانی

سریع‌ترین گل جام جهانی

در جام جهانی ۲۰۰۲ کره – ژاپن، هاکان شوکور سریع‌ترین گل در تمام ادوار جام جهانی را در مسابقه‌ی میان کره جنوبی و ترکیه به ثمر رساند. گل ترکیه تنها ۱۱ ثانیه پس از شروع بازی وارد دروازه شد.

۶- دو برادر در دو تیم رقیب

دو برادر در دو تیم رقیب

در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی، موقعیتی رقم خورد که تا پیش از آن در جام جهانی رخ نداده بود. برادران بواتنگ در یک مسابقه، در ۲ تیم مختلف مقابل هم قرار گرفتند. این بازی میان تیم‌های غنا و آلمان در مرحله‌ی گروهی بود. ژروم بواتنگ برای تیم آلمان بازی می‌کرد و کوین پرینس بواتنگ برای تیم غنا.

۷- برترین گلزن جام جهانی

برترین گلزن جام جهانی

صحبت از گلزنان برتر جام جهانی که می‌شود، شاید به بازیکنان شناخته شده‌ای همچون مارادونا، پله، رونالدو یا مسی فکر کنید. اما این افتخار به ژست فونتن، بازیکن فرانسوی تعلق دارد که رکورد خود را تا به امروز هم حفظ کرده است: ۱۳ گل در ۶ بازی جام جهانی ۱۹۵۸ سوئد.

۸- منشأ موج مکزیکی

منشأ موج مکزیکی

آنچه که حالا به عنوان موج مکزیکی شناخته می‌شود، در یک استادیوم بیسبال متولد شد. تا پیش از سال ۱۹۸۶ این حرکت در هیچ استادیوم فوتبالی دیده نشده بود. در آن سال بود که در بازی میان بلغارستان و ایتالیا دوربین‌ها این حرکت را به سرعت در جایگاه تماشاچیان ثبت کردند. این اولین موج مکزیکی در دنیای فوتبال بود و در استادیوم آزتک ِ مکزیکو سیتی، پایتخت مکزیک رخ داد و به همین دلیل هم موج مکزیکی نام گرفته است.

۹- جام جهانی با یک هواپیمای اختصاصی جا به جا می‌شود

جام جهانی با یک هواپیمای اختصاصی جا به جا می‌شود

وقتی تیم کشوری قهرمان جام جهانی می‌شود، جام اصلی را در استادیوم بالای سر می‌برد، اما آنچه با خود به خانه می‌برد یک کپی از این جام است. جام کپی از برنز و با روکشی از طلا ساخته می‌شود. جام اصلی که از طلای ۱۸ عیار ساخته شده، در مقر خود در سوئیس باقی می‌ماند و با اتمام مسابقات، با یک هواپیمای اختصاصی منتقل می‌شود.

۱۰- شکست ماراکانا

شکست ماراکانا

«ماراکاناکو» در زبان پرتغالی تقریباً به معنای «شکست ماراکانا» است. در مسابقه‌ی میان برزیل و اوروگوئه در جام جهانی ۱۹۵۰، اتفاق غیر معمولی رخ داد. فینال جام جهانی در استادیوم ماراکانای ریودوژانیرو در برزیل برگزار شد و در حالی که تصور می‌شد اوروگوئه بازنده‌ی مسابقه باشد، برخلاف انتظار، این تیم، برزیل را ۲ بر یک شکست داد.

اطمینان از پیروزی برزیل تا حدی بود که چند روز پیش از مسابقه، هواداران و برخی رسانه‌ها اعلام کردند تیم برزیل قهرمان جام جهانی خواهد بود.

۱۱- مسی پا جای پای مارادونا گذاشت

مسی پا جای پای مارادونا گذاشت

در مسابقه‌ی آرژانتین مقابل مکزیک در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، مسی یکی از رکورد‌های دیه گو مارادونا را از آن خود کرد. او حالا با در مجموع ۲۱ بازی، بیشترین حضور را در جام جهانی به عنوان یک بازیکن آرژانتینی داشته است.

۱۲- کوتاه‌ترین جام جهانی

کوتاه‌ترین جام جهانی

در سال ۲۰۱۰ تصمیم گرفته شد جام جهانی ۲۰۲۲ از ۲۱ نوامبر تا ۱۸ دسامبر در قطر برگزار شود. علت انتخاب این تاریخ این بود که در این وقت از سال دمای هوا در قطر به ۲۵ درجه سانتیگراد می‌رسد. این تغییر مسلماً بر روی لیگ‌های فوتبال دنیا، جام‌ها و دیگر رویداد‌های ورزشی اثر می‌گذاشت، به همین دلیل باید به گونه‌ای تصمیم گیری می‌شد که مسابقات ظرف مدت کوتاهی به پایان می‌رسید.

اما این نخستین باری نبود که چنین اتفاقی رخ می‌داد. کوتاه‌ترین جام جهانی تاریخ تاکنون در سال ۱۹۳۴ در ایتالیا بود که تنها ۲ هفته به طول انجامید. بر حسب تصادف، قهرمان این جام جهانی همان کشور میزبان شد.

منبع : تابناک 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.