طبق تحقیقات ، داروی جدید موداکافوسپ پتانسیل اولیه در درمان مولتیپل میلوما را نشان می دهد.

دارویی به نام موداکافوسپ آلفا (Modakafusp)برای درمان مولتیپل میلوما، نوعی سرطان مغز استخوان است ، که در مطالعه ای توسط محققان مرکز سرطان آبرامسون دانشگاه پنسیلوانیا در انجمن هماتولوژی آمریکا در سال 2022 ارائه شد.

بیماران در کارآزمایی بالینی چند مرکز ، 1.5 میلی گرم موداکافوسپ را هر چهار هفته یکبار دریافت کردند.

43 درصد بیماران داوطلب پاسخ نسبی یا کاهش بیش از 50 درصدی در سرطان خود داشتند‌.

بیمارانی که در این مطالعه ثبت نام کرده بودند حداقل سه روش درمانی دریافت کرده بودند و بیماری آنها عود کرده بود یا پاسخی به آن درماندها نداده بود.

دان وگل، متخصص سرطان های خون،مدیر پزشکی واحد تحقیقات بالینی در آبرامسون پن مدیسین و نویسنده این مقاله گفت: ما همچنان به پتانسیل این روش درمان برای بیماران مبتلا به مولتیپل میلوما خوش بین هستیم.
ما با این داروی جدید در پن کار می کنیم و از زمانی که آن را به اولین بیمار تجویز کرده ایم ، در پنج سال پیش مشاهده کردیم که تعداد قابل توجه از بیماران موداکافوسپ ، از آن به عنوان یک داروی منفرد بهره می برند، به خصوص بیمارانی که میلوم آنها به شیوه های درمانی دیگر مقاوم بوده اند.
در واقع موداکافوسپ پروتئین ترکیبی است که اینترفرون (هورمونی پیش التهابی) برای درمان عفونت های ویروسی و سایر سرطان ها از آن استفاده می کند.

طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، انتظار می‌رود که در سال 2022 حدود 12640 مرگ ناشی از مولتیپل میلوما در ایالات متحده رخ دهد. این سرطان غیرمعمول است و کمتر از 1 درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

میلوما در حال حاضر قابل درمان نیست و علیرغم پیشرفت در درمان، همه بیماران پس از درمان اولیه بازگشت بیماری خود را مشاهده می کنند.

در این کارآزمایی ، موداکافوسپ تفاوت مثبتی در افرادی ایجاد کرد که داروهایی با هدف درمان از جمله آنتی‌بادی‌های مونوکلونال تثبیت‌شده مانند داراتوموماب و ایزاتوکسیماب دربافت کردند

نتایج اولیه این مطالعه در جلسه سالانه ASH 2021 ارائه شد. نتایج نهایی ایمنی و اثربخشی ارائه شده در سال جاری تأیید می کند که این دارو دارای عوارض جانبی قابل کنترل است و پاسخ های قوی ضد میلوما ایجاد می کند.

اکثر بیماران (87 درصد) در مطالعه، عوارض جانبی مرتبط با درمان را تجربه کردند.

شایع ترین عوارض جانبی در میان شرکت کنندگان در مطالعه شامل نوتروپنی، یا کاهش گلبول های سفید و ترومبوسیتوپنی یا کاهش تعداد پلاکت خون بود.

همچنین حدود یک سوم بیماران پس از تزریق دارو واکنش های خفیفی داشتند. محققان در تلاش هستند از عوارض جانبی این دارو در ادامه تحقیقات خود بکاهند.

 

منبع : سایت مدیکال نیوز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.