سید علی معتمدیپور اظهار داشت: سالها بود در سراسر کشور به دلیل اشباع شدن فضای سردخانهای، مجوزی در این استان صادر نمیشد اما از آنجا که استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود تولیدات قابل توجه، با کمبود سردخانه مواجه بود، این پیگیریها با جدیت دنبال شد.
وی افزود: در همین زمینه مجوز بهرهبرداری از ۳.۵ هزار تن سردخانه صادر شده که در دهه فجر افتتاح خواهند شد و مجوز کلنگزنی ۶.۵ هزار تن سردخانه احداثی در کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این ظرفیت قابل توجه در ایجاد فضای سردخانهای، در دهه مبارک فجر رسما کلنگزنی خواهند شد.
وی تاکید کرد: این حجم از ایجاد زیرساخت سردخانهای در کهگیلویه و بویراحمد با کل سردخانههای این استان از بدو انقلاب تاکنون برابری میکند که نوید یک تحول جدی در زیرساختهای بخش کشاورزی است.
معتمدیپور، وجود فضای سردخانهای را از نیازهای مبرم این استان در بخش کشاورزی برشمرد و گفت: تاکنون نبود یا کمبود سردخانه در این استان بسیاری از فرصتها از جمله صادرات، واردات و تنظیم بازار محصولات کشاورزی را گرفته که با این اقدام جدید میتوان آینده بهتری را برای توسعه کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد متصور بود.
سالانه یک میلیون تن محصولات کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود که ۳٠٠ هزار تن از این مقدار قابلیت نگهداری سردخانهای دارد و تنها ظرفیت ظرفیت خانه های استان ۱۷ هزار تن است.
هم اکنون یکهزار و ۸۰۰ بهره بردار در زمینه تولید سیب درختی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کنند.سالیانه ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوههای تابستانه و سایر میوهها در باغستانهای کهگیلویه و بویراحمد تولید شود.
این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که سالیانه ۹۷۲ هزار تن محصول کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف میشود.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.