کتاب «سفر به دیار فراموش شدگان» ، شامل ۱۲ تک نگاری از ۱۲ اردوی جهادی است که علی نورآبادی به عنوان خبرنگار در این اردوها حضور داشته است. اردوها در سالهای مختلف و در استانها و مناطق مختلف برگزار شده است؛ از سیستان و بلوچستان و منطقه بشاگرد در هرمزگان گرفته تا استانهای شمالی. از کردستان گرفته تا سبزوار در خراسان و از قم و اصفهان گرفته تا منطقه اندیکا در خوزستان و لرستان.
در این تک نگاری ها تلاش شده است تا همه جنبهها، فعالیت ها و اتفاقات اردوهای جهادی دیده و نگاشته شود. همچنین توجه به وضع زندگی مردم در مناطق محروم، کسب و کار آنها، کمبودها، اثرات حضور نیروهای جهادی در روستاها، طرحهایی که ساخته میشود، بازدیدهای مسئولان از اردوها، نقاط قوت و ضعف اردوها و دهها نکات جالب و خواندنی دیگر از ویژگی این این کتاب است. شاید این نخستین اثر جدی درباره اردوهای جهادی باشد که تا کنون منتشر شده است. این کتاب ۱۲ فصل دارد:
فصل اول: روی دیگر نصف جهان- فصل دوم: محرومیت پنهان در سرزمین باران- فصل سوم: روستائیانی که چشم انتظار نگاه زائران جمکران هستند!- فصل چهارم: بشاگرد دیگر دیار فراموشی نیست- فصل پنجم: ما حرفمان را کجا بزنیم- فصل ششم: مردم باید بدانند- فصل هفتم: باورتان نمیشود خودتان بروید ببینید- فصل هشتم: سلام بر کردستان عزیز؛ قبول کنیم که سی سال غفلت کردیم- فصل نهم: سفر به دیار فراموش شدگان- فصل دهم: صدای ما را به مسئولان بالاتر برسانید- فصل یازدهم: هویزه بدون "دوچاهی" معنا ندارد- فصل دوازدهم: دیدیم و به خاطر سپردیم
در بخشی از این کتاب آمده است:
پیرمرد می گفت: کسی خانه ندارد. فقط چادر. ما فقط برق داریم. دو سال پیش لولهکشی آب کردند، اما آب نیامد. شاید آب کم است و به ما نمیرسد. روستاهای اطراف روزی یکیدو ساعت آب دارند، اما آب روستای ما کلاً قطع است. بارها به فرمانداری، بخشداری، دهیاری و... رفتهایم. خبری نمیشود. می گویند: باشد. اقدام میکنیم... جمهوری این روستا را گم کرده، ولی زمان جنگ گم نبود. روستای پنجاهشصت خانواری ما هفده شهید داده. "
گفتم : گم نکرده... اگر جمهوری اسلامی شما (محرومان) را گم کند که جمهوری اسلامی نیست...
کتاب «سفر به دیار فراموش شدگان» به نویسندگی علی نورآبادی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در انتشارات قدیانی به چاپ رسیده است.