دکتر قاسم برجویی فرد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه پشه آئدس جزو ناقلین بیماریهای تب دار است گفت: پشه آئدس علاوه بر گزیدگی، ناقل بیماریهای خطرناکی چون تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا است که از کارافتادگی و عقب ماندگیهای ذهنی میتواند از عواقب خطرناک آن باشد.
وی بیان کرد: پشه آئدس امکان تخمگذاری در کمترین سطوح آبی نظیر بشقابهای زیر گلدانها، آب تجمع یافته در ظروف رهاشده و سایر موارد دیگر را دارد.
برجویی فرد اظهار کرد: تب ناشی از گزیدگی پشه آئدس مانند مالاریا درمان دارویی و واکسیناسیون ندارد و تنها امکان کنترل تب آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه گزیدگی پشه آئدس تاحدودی مرگ و میر نیز به دنبال دارد، ادامه داد: مناطق نزدیک سواحل، اسکلهها و بندرگاهها در شهرستانهای بندری و جزایر، از مناطق پر خطر استان بوشهر هستند.
برجویی فرد گفت: پشه آئدس در آب انبارها، بشکهها، آب زیر کولرها، گلدان و بشقاب زیرگلدان یا اشیایی که آب شیرین در آنها جمع میشود، تخم ریزی میکند.
وی با تاکید بر اهمیت شناسایی پشه آئدس یادآور شد: سادهترین مبحث پیشگیری این است که با انجام برخی اقدامات ساده از جمع شدن آبهای سطحی در محیط جلوگیری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: در زمان حاضر شهرستانهای عسلویه، کنگان و دیر به دلیل همجواری با استان هرمزگان در معرض تهدید آلودگی به پشه آئدس قرار دارند.
وی با تاکید بر اهمیت شناخت صحیح از عامل بیماری و اهمیت انجام اقدامهای پیشگیرانه ادامه داد: در همین ارتباط هشدارهای لازم به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس داده و آموزشهای لازم در زمینه انجام برخی اقدامهای پیشگیرانه به شهرداران و دهیاران ارائه شده است.