از هفتههای گذشته خبر تغییر در کرسی ریاست بانک مرکزی به گوش میرسید خبری که بارها به اشکال مختلف و به صورت قاطعانه در گفتگو با رسانهها تکذیب شد. اما بالا رفتن تب نرخ دلار بر این زمزمهها دامن زد تا این که دیروز با رأی اعتماد هیئت دولت آقای محمدرضا فرزین به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی جمهوری اسلامی معرفی شد.
رئیس کلی که با یکی از چالشهای مهم اقتصادی این روزهای کشور یعنی افزایش افسار گسیخته نرخ ارز مواجه است و به گفته کارشناسان این انتظار وجود دارد که با این انتصاب و برنامههای آقای فرزین این بازار کمی آرام گیرد.
آقای فرزین نیز در اولین مصاحبه خود با رسانه ملی با اشاره به وظیفه بانک مرکزی در کنترل نرخ ارز گفت: مهمترین وظیفه بانک مرکزی کنترل تورم و نرخ ارز است و سیاست ارزی جدید ما، سیاست تثبیتی نرخ ارز خواهد بود. تلاش میکنیم نیازهای اصلی را در بازار نیما تامین کنیم و بازار آزاد را کوچک و نرخ ارز آزاد را به نیمایی نزدیک کنیم.
فرزین تاکید کرد: به مردم و فعالان اقتصادی میگویم به سیاست گذار اقتصادی اعتماد کنند. حتما تلاش خواهیم کرد تا پاسخ این اعتماد را داده و ثبات را در بازار ارز برقرار کنیم.
اما در گام نخست و به دور از سیاستهای تیم جدید بانک مرکزی به گفته کارشناسان خبر انتصاب آقای فرزین بی تاثیر بر بازار ارز نخواهد بود.
در خصوص چگونگی اثر گذاری خبر انتصاب آقای فرزین بر بازار ارز، کارشناس امور بانکی آقای حجت الله فرزانی میگوید: قطعا از نظر روانی به لحاظ شوک وارد شده به بازار ارز این خبر بسیار تاثیر گذار خواهد بود و این اثر گذاری از همان لحظه که خبر مخابره شد قابل مشاهده بود و نرخ دلار کاهشی شد.
او میگوید: اما این که این اثر گذاری میتواند ادامه دار باشد به نحوه مدیریت بازار ارز توسط سیاستهای آقای فرزین و اظهار نظرهایشان باز میگردد.
فرزانی افزود: به عنوان کارشناس اقتصادی توصیهای که به آقای فرزین در قامت رئیس کل بانک مرکزی میتوان کرد این است که با توجه به این که منابع ارزی در اختیار بانک مرکزی است باید عرضه و تقاضای بازار ارز به تعادل برسد و این تعادل به این که بانک مرکزی بتواند به درستی و در زمان مناسب در بازار ارز مداخله کند باز میگردد. مورد دیگر این که بحث نرخ ارز به کنترل نقدینگی برمی گردد باید دید سیاستهای تیم جدید در مقایسه با رئیس قبلی چگونه است؟ در کل در صورتی که نقدینگی کنترل نشود سیاستهای سرکوب ارز پاسخگو نخواهد بود.
فرزانی در ادامه افزود: نکته دیگر این که توصیه میشود از تصمیم گیریهای خلق الساعه دوری کند و در مصاحبهها توجه و دقت لازم را داشته باشند تا سیگنالهای منفی به بازار ندهد چیزی که در دورههای قبل مشاهده میشد.
دیگر کارشناس امور بانکی آقای بالسینی بیان کرد: خبر انتصاب آقای فرزین را باید به فال نیک گرفت واقعیت این است که از زمان انتصاب آقای صالح آبادی مخالفتهای کارشناسی زیادی وجود داشت.
او میگوید: مخالفتها نسبت به انتصاب آقای صالح آبادی دلایل مختلفی داشت به طور مثال فردی که رئیس کل بانک مرکزی میشود باید عالم به حوزه اقتصاد از جهات مختلف باشد.
بالسینی افزود: بانک مرکزی باید به دنبال سیاستی باشد که اقتصاد را به ثبات برساند که ممکن است آن سیاست به نفع یک بازار هم لزوما نباشد. زمانی که آقای صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی شدند دلار حدود ۲۶ هزار تومان بود، اما اکنون متاسفانه این نرخ به بالای ۴۰ هزار تومان رسیده است در چنین شرایطی انتصاب فردی که تجربه مدیریت در حوزه بانکی را دارد، در سطح کلان مدیریت کرده (سابقه موفق در بحث هدفمندی یارانه ها) و تحصیلات مرتبط دارد میتواند مفید باشد البته که بنا بر سخنان رئیس جمهور نیاز است که کارشناسان مشورتهای لازم را بدهند.
بالسینی در ادامه مطرح کرد: هر رئیس کل بانک مرکزی باید دو هدف جدی حفظ ارزش پول ملی و کمک به رشد اقتصادی کلان با سیاستهای گذاری پول را دنبال کند که اگر این اتفاق رخ دهد میتواند انتظار داشت نرخ ارز که به شدت متاثر از تورم است کنترل شود به نظر با انتصاب آقای فرزین انتظار ثبات در بازار ارز رقم خواهد خورد البته که نیازمند سیاستهای جدی در این حوزه است.
حالا باید منتظر ماند و دید که واکنش بازار ارز به تغییر مدیریت بانک مرکزی چه خواهد بود؟ البته که به گفته کارشناسان تعیین سیاستهای دقیق، صحیح و قابل عملیاتی شدن در حوزه ارز باید در اولویت باشد.
راه حل: اقتصاد دلاری باید بشه اقتصاد مقاومتی. تمام
واکنش نشان میدهد.
همان واکنشی که از سال ۹۱ به بعد شاهد آن هستیم.یادتان که هست. جمشید بسم الله عامل افزایش قیمت دلار شد.
البته که تقصیر جمشید بسم الله است. چرا رییس بانک عوض شد ؟؟!!!!
الانوقتایناستکهمردمعزیز ایران.از
داراییاشان.ارزخارجیکهنیازندارندنخرند.
تا با تقویتواحدپول ایران.ارزشپولملی
بالا برود.وحتیالامکان.غیرضرورارز از ایران خارج نشود.صادراتبیشترازواردات
کالا باشد.تاباعثارز..آوریبشویم.
آمریکا.دیگروجودندارد.
ابرقدرت جهان فقطخداست.
به خدا توکل کنیم.
چه بر سر این ملت و مملکت آوردین؟؟؟؟؟
علی برکت الله............
مردم سود بانکی نمیخواهند ولی اگر تورم به پول مردم خورد بانک جبران کند
درست نمیکند همه چیز اینجاست کمی سود بانکی میدهد و چند برابر میگیرد درست نمیکندابداااااااااا
پس ای دولتمردان مسلمان شیعه دریابید این حدیث رو و برای رفع کسری بودجه، سفره مردم مظلوم و فقییر و بدبخت این سرزمین را کوچیک نکنید که این خیانت به دین و اسلام و شیعه و ...
و نتیجه فاجعه امیزش جبران شدنی نیست.
اینکار هم دولت رییسی خوب بلده نیومده دلار رو نزدیک به۱۰۰
درصد افزایش داده
دیگه تاریخ انقضای این حرفا گذشته بوی فسادش بلند شده باید هرچه زودتر دولت هزینه هاشو کاهش بده
دولتی که هزینه های بی مورد زیاد داره موجب بالارفتن نرخ ارز میشه چون همیشه کسری بودجه داره
دوم اینکه وزارت خارجه تلاش کند پول های بلوکه شده آزاد شود
سوم اینکه از بورس حمایت پایدار کنید تا نقدینگی مهار شود و تورم کاهش یابد
بهترین روش فساد زدایی از التهاب زای زودبازده در
بازار بخصوص #ارز و طلا ایجاد #(سامانه-جمعیت-دارایی-اعمال-ووقایع-حقوقی) است. الزام جمعیت باشفاف سازی و ثبت دارایی های منقول و غیر منقول و مستند به سند رسمی و سند عادی و انتقالات قهری .. دران سانامه باقابلیت گزارشگیری دارایی مولد و دارایی غیرمولد میباشد. برای توضیحات مبسوط و اجرایی درخدمت وزیر محترم اقتصادو پلیس اقتصادی و نهادهای امنیت اقتصادی هستم
برای واژگون کردن اساس یک کشورهیچ وسیله ای ظریف ترومطمعن ترازکاهش پول رایج نیست،چون تمام نیروهای اقتصادی رادرمعرض نابودی بکارمی برد
اول به رئیس بانک میگن گرون کن بعدش که خوب گرون کرد عوضش میکنن وتمام تقصیرات رومیندازن گردنش
مشکل اصلی : بدنه بانک مرکزی ، برخی از کارشناسان اقتصاد و تمام آنهاییکه اسرار بانک مرکزی را می دانند میباشد !!!!
و با فرزین همان میکنند که با مدیران قبلی کردند !!!
خود وزیر اقتصاد باید عوض شود و فردی کاربلد و متعهد جای ایشان باشد تا دیگر مجموعه ها و وزارتخانه های زیر مجموعه اصلاح شود
دشمن خبیثی چون آمریکا.
خدا خودش فرجی حاصل کند.
در زمان روحانی پولهامون در کشورهابلوکه شده بود کلی نفت وبنزین وآرد قاچاق می شد وملت هم متوجه نمی شدند و کاری از دستشون برنمی اومد خب لااقل در زمان رئیسی جلو قاچاق سوخت وآرد گرفته شد پولها به کشور برگشت .خب دولت رئیسی چکار کند که دولت قبل کلی بدهی و سررسید گند کاریهاشون رسیده را باید پرداخت کند؟ شما سرچ ساده بزن ببین خود روحانی گفت برای دولت بعد ریل گذاری کردیم تا سال1406 این رو سرچ کن باعنوان" ریل گذاری روحانی"
ببین محصول امروز از کجا آب خورده من قضاوت نمیکنم شماخودت کلیپ روحانی رو ببین و بررسی کن.
بی خود توهین نکن بی سواد و... به کسی نسبت نده
همین تیم اقتصادی ببین چقدر فرار مالیاتی رو گرفت پس همچین تهمتهای بی ربط به کسی نچسبان.
من مدافع کسی وتیمی نیستم ولی انصاف ومنطق رو باتقوا در کلام باید در نظر گرفت و رعایت کرد
اگر بانک مرکزی دلار را به بالاترین قیمت بدهد بازار سیر سعودی خواهد داشت تا اینکه به قیمت پایین به واردکنندگان واگذار کند و آنها هنگام ورود کالا نرخ فروش را براساس قیمت آزاد حساب میکنند چرا ملت دو بار ضرر کنند یکی به قیمت پایین دلار را واگذار کنند و دیگری با قیمت بالا کالای وارداتی را بخرند!!!
در مورد ماشین هم همین منطق حکم میکند اگر ماشین را در بورس واگذار کنند و مابه التفاوت نرخ کارخانه تا فروش را به خزانه واریز نمایند کسی که ماشین لازم دارد ثبت نام میکند نه هر کس که گواهینامه دارد
سبر صعودی درسته شما نوشتید
سیر سعودی ! خب این یعنی حرکت( سیر) سعودی یعنی حرکت دولت عربستان سعودی