مسعود ویژه در مراسم گرامیداشت و تجلیل از فعالان صنعت چاپ همدان، بیان کرد: گوتنبرگ در اواسط قرن پانزدهم نخستین دستگاه چاپ را اختراع کرد و نقشی که صنعت چاپ در پیشرفت علم و شکلگیری رنسانس در اروپا داشت، نقشی بی بدیل است.
او با اشاره به نظریه مارشال مک لوهان، اندیشمند حوزه علوم ارتباطات، گفت: مک لوهان دوران بشری به سه دوره شفاهی، کتابت و اطلاعات تقسیم کرده و دو مقطع را بسیار تأثیرگذار میداند. او از دو مورد نخست به عنوان کهکشان گوتنبرگ یاد میکند که به دلیل افزایش سطح سواد و کتابت در جهان دارای اهمیت است.
ویژه با تأکید براینکه امروزه صنعت چاپ در این حوزه همچنان تأثیرگذار است، تصریح کرد: علیرغم همه تحریمها و مشکلات اقتصادی، کشور ما در این حوزه با قوت فعال است و استان همدان هم این زمینه جزو استانهای سرآمد کشور است.
رییس اتحادیه چاپخانه داران استان همدان هم در این مراسم گفت: جایگاه چاپ بر کسی پوشیده نیست؛ در واقع چاپ یک هنر، فرهنگ و تولید است و اهالی این عرصه با عشق در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.
امین خضریان با بیان اینکه تشکیلات صنعت چاپ با دشواری اداره میشود و اگر از نظر اقتصادی بررسی کنیم، فعالیت در این زمینه هیچ توجیهی ندارد، تصریح کرد: صنعت چاپ به ویژه در شهرستانها، نیازمند حمایتهای ویژه است.