آقای مسعود گیل آبادی رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان سموم در نشست خبری امروز گفت: هم اکنون بین ۸ تا ۹ میلیون تن محصول کشاورزی صادر میشود که این امر کمک زیادی به اقتصاد در شرایط تحریم کرده است. اما به طور قطع باید در مصرف سموم استفاده بهینه داشته باشیم.
به گفته او، مصرف کود و سموم موجب حفظ محصولات کشاورزی شده که براین اساس امروز وضعیت مناسبی در تولیدات کشاورزی داریم.
گیل آبادی میگوید: انجمن با ۵۶ عضو تا ۸۰ درصد سم مورد نیاز بخش کشاورزی کشور را تولید و تأمین میکند. به این ترتیب با کمک تولیدکنندگان این بخش توانسته ایم مشکلات کشاورزان را در دوران تحریم حل کنیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم گفت: ماندگاری سم برای سموم پرخطر تا ۲۱ روز است. انجمن سالهاست به این سمت رفته که سموم از پرخطر به کم خطر حرکت کند تا ماندگاری سموم کاهش پیدا کند.
به گفته او، دوره کارنس سم در برخی سموم کم خطر از ۳ ساعت تا ۳ روز است که این امر بدان معناست که اثر سم پس از ۳ روز هیچ اثری در محصولات باقی نخواهد بود.
گیل آبادی از رفع ممنوعیت صادرات سموم خبر داد و گفت: از ابتدای سال ۹۷ صادرات سموم و آفت کشهای کشاورزی ممنوع شد. این محدودیت تا شهریور ادامه داشت.
او گفت: با رفع ممنوعیت، طی ۴ ماه گذشته تولیدکنندگان این بخش موفق شدند ۱۳۰۰ تن آفت کش صادر کنند.
به گفته این مقام مسئول، ظرفیت تولید سالانه کشور ۴۰۰ هزار تن بود که از این آمار فقط ۱۰ درصد محقق شده است.
گیل آبادی ادامه داد: واردات سموم و آفت کشها بر اساس سیاستهای دولت در هر دوره متفاوت بود، اما ۵۰ درصد نیازها از داخل تأمین شده و ۵۰ درصد بازار مربوط به سموم خارجی بوده است. پس از تحریم این عدد تفاوت کرد و اکنون ۸۰ درصد نیاز بخش کشاورزی از تولیدات داخل تأمین میشود.
گفتنی است نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی با شعار گامی به سوی نمایشگاه جامع کشاورزی از ۱۹ تا ۲۲ دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران افتتاح می شود که بیش از ۳۲۰شرکت داخلی و خارجی در ایننمایشگاه حضور خواهند داشت.