آقای مجید چگنی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درخصوص آخرین وضعیت آمادگی صنعت گاز کشور برای عبور از زمستان گفت: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده در خصوص انجام موفق تعمیرات اساسی در تأسیسات و پالایشگاههای گاز کشور، به لطف خدا در موضوع تولید گاز، مشکلی وجود ندارد و با عملکرد حداکثری شبکه تولید (فرآورش گاز در پالایشگاهها) و خطوط انتقال که با تمام ظرفیت در چرخه فعالیت هستند، جریان پایدار گاز در کشور برقرار است.
او در رابطه با جدیدترین آمار میزان مصرف گاز در کشور، گفت: اکنون، میزان مصرف روزانه گاز در بخش خانگی و تجاری (صنایع غیرعمده) حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب است و پیشبینی میشود در هفته آینده با توجه به کاهش بیشتر دما، میزان مصرف در این بخش تا ۶۵۰ میلیون مترمکعب افزایش پیدا کند.
چگنی ادامه داد: صعودی بودن میزان مصرف در هفتههای بعد نیز تابع شدت کاهش و افزایش دما است. این انتظار وجود دارد که امسال به رکورد مصرف روزانه بیش از ۷۴۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی و تجاری برسیم. این به منزله افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری تا حدود ۶۰ میلیون مترمکعب، بیش از سال گذشته است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه بیشترین میزان مصرف ثبت شده گاز در سال گذشته در بخش خانگی و تجاری حدود ۶۹۰ میلیون مترمکعب بود، گفت: تولید گاز کشور در وضعیت مطلوبی است و آنچه در بحث ناترازی گاز به عنوان چالش مدنظر باید قرار داد، مسئله مصرف گاز است؛ با این حال، تاکنون در بخش خانگی و تجاری قطعی گاز و افت فشار گاز گزارش نشده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه حفظ جریان پایدار گاز مشترکین خانگی و تجاری برای این شرکت در اولویت مأموریتهای محوله قرار دارد، گفت: بنا بر آخرین آمار میزان تولید و فرآورش گاز کشور در روز چهارشنبه ۷ دی ماه، با توجه به میزان مصرف در دو بخش خانگی و تجاری و با توجه به روند افزایشی برودت دما و افزایش مصرف، ناچاریم در بحث گازرسانی به صنایع، اعمال مدیریت و محدودیت لحاظ کنیم.
چگنی گفت: بر این اساس، با توجه به اینکه در حال حاضر در وضعیت حداکثری تولید گاز در کشور هستیم، امیدواریم که هموطنان با مدیریت بهینه مصرف، این امکان را برای خادمان خود در شرکت ملی گاز ایران فراهم کنند تا گازرسانی به صنایع را نیز بدون اعمال محدودیتهای بیشتر، ادامه دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود، در رابطه با اعمال تعرفههای جدید و طرح پایش دمای ادارات و مراکز عمومی گفت: تعرفههای جدید درحقیقت در راستای ابلاغ آییننامه اجرایی بند «ک» تبصره ۱۵ از سوی دولت اعمال شده، ضمن آنکه ذکر این نکته ضروری است که در این طرح، تعرفه ۳ پلکان اول بدون هیچ تغییری نسبت به گذشته اعمال میشود و افزایش تعرفهها تنها مربوط به مشترکین پلکان ۴ تا ۱۲ با شرایط خاص است.
او گفت: در چارچوب طرح پایش دما و مصرف در ادارات دولتی و مراکز عمومی، تاکنون ۸۴ هزار مورد پایش صورت گرفته که از این میان، پس از صدور اخطارهای قانونی، گاز ۹۰۰ مورد از از این مراکز قطع شد. نکته قابل توجه اینکه در جریان این پایشها، برخی سازمانهای تابعه وزارت نفت هم مشمول قطع جریان گاز شدند.