معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اجرای طرح ملی دارویار گفت: تا کنون بیش از پنج هزار مورد بازرسی با هدف نظارت بر روند اجرای این طرح در استان فارس انجام شده است.

محمد جواد راعی در نشست خبری با هدف تبیین وضعیت دارویی در استان فارس برگزار شد، یکی از چالش‌های مهم این حوزه را حجم بالای مراجعه بیماران از سایر استان‌های کشور به فارس اعلام کرد که همین امر با مشکلاتی در زمینه تامین دارو همراه بوده است و گفت: در همین راستا افزایش سهمیه دارویی استان فارس مورد پیگیری مسوولان دانشگاه قرار گرفته است که امیدواریم با تحقق این مطالبه، شاهد رفع مشکل مردم فارس در زمینه تامین دارو باشیم.

او، افزایش دو درصدی سهمیه دارویی استان فارس از ۶ درصد به هشت درصد را دارای نقشی بسزا در رفع این مشکل دانست و گفت: طبق گزارش‌ها و آمار‌های ارسال شده، بیش از ۳۰ درصد از تخت‌های اشغال شده بستری در بیمارستان‌های مرجع و تخصصی مانند بیمارستان‌های پیوند اعضای ابوعلی سینا، نمازی و آنکولوژی امیر به بیماران غیر بومی استان فارس، خدمات درمانی ارائه می‌دهند.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه طبق آخرین اعلام سازمان غذا و داروی کشور، نزدیک به ۱۱۰ قلم کمبود دارو در کشور وجود دارد، اولویت نخست سازمان غذا و دارو در شرایط کنونی را تامین دارو‌های ضروری و کمبود‌های دارویی در کشور برشمرد.

او در رابطه با کمبود سرم در کشور اعلام کرد: پیش از شیوع کرونا در کشور، مصرف سرم به صورت معمولی بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون عدد در ماه بود که این عدد در پیک کرونا تا ۱۴ میلیون عدد و در ماه‌های اخیر با شیوع بیماری‌های تنفسی و افزایش موارد ابتلا به کرونا و آنفولانزا، تا بیش از ۱۷ میلیون عدد افزایش یافت.

ورود بیش از ۴ میلیون سرم به کشور در ۳ ماه گذشته

او با اعلام اینکه در سه ماه گذشته، بیش از ۵۰ میلیون سرم در کشور استفاده شده است، میزان تولید ماهانه سرم در کشور را ۱۱حدود میلیون سرم اعلام کرد و گفت: با پیگیری‌های مسوولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروی کشور، در سه ماه گذشته بیش از چهار میلیون سرم وارد کشور شده است.

راعی ضمن اشاره به فعالیت شبانه‌روزی کارخانه‌های داخلی حوزه دارو برای تامین داروی موردنیاز بیماران گفت: با بررسی راهکار‌های عملیاتی و تغییر برخی سیاستگذاری‌ها ۶ میلیون انواع آنتی بیوتیک برای رفع این چالش به کشور وارد شده است.

عضو هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیگیری برای رفع کمبود دارو برای بیماران خاص را دیگر محور فعالیت‌های حوزه دارو در فارس برشمرد و از بیماران خاص استان خواست تا در سامانه مدیریت بیماری‌های نادر «RDA» به نشانی اینترنتی https://rda.behdasht.gov.ir/login نام نویسی کنند.

او، عمکرد این سامانه را پیگیری درمان بیماران خاص از جمله تامین داروی این بیماران و اطلاع رسانی در این زمینه به بیماران عنوان کرد و گفت: علاوه بر این در گذشته از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه، تخفیف محدودی به بیماران طبق دستورالعمل سازمان غذا و دارو اختصاص می‌یافت که در حال حاضر مقرر شده این تخفیفات از سوی سازمان بیمه سلامت، به این بیماران تعلق یاید.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از این نشست خبری به اجرای طرح ملی «دارویار» در کشور و استان فارس از بیست و سوم تیر امسال پرداخت و گفت: در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت دارو، علاوه بر سهم بیمه‌گر، سهم ارز ترجیهی نیز به تعهدات سازمان‌های بیمه‌گر اضافه شده است و این امر موجب می‌شود پرداختی از جیب بیمار تغییر نکند.

راعی با اشاره به برگزاری نزدیک به ۴۰ نشست تدابیر ویژه دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این نشست‌ها به صورت هفتگی با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاونان بهداشت، درمان و غذا و داروی دانشگاه، نمایندگان سازمان‌های بیمه‌گر و انجمن داروسازان، و هنچنین دیگر مسوولان مرتبط حضور دارند و با هم اندیشی و بررسی موارد مطرح شده، طرح دارویار رصد می‌شود.

او با اعلام اینکه طبق گزارش اداره نظارت بر امور داروخانه‌های معاونت غذا و داروی دانشگاه، بیش از پنج هزار بازرسی شبانه روزی به همت بازرسان دانشگاه، از بیست و سوم تیر تا پایان آذر ۱۴۰۱ از بیش از ۹۰۰ داروخانه تحت پوشش دانشگاه انجام شده است، گفت: در این بازرسی‌ها نزدیک به ۲۰۰ مورد تخلف مربوط به عدم حضور مسوول فنی در داروخانه، ۶ مورد قاچاق دارو در داروخانه ها، ۶ مورد معرفی به مراجع قضایی، ۲۷ مورد گرانفروشی دارو، ۱۱ مورد آزاد فروشی دارو، ۱۶ مورد عدم ارائه خدمات، ۳۶ مورد معرفی به تعزیرات حکومتی و ۳۴ مورد تخلف معرفی به کمیسیون ماده ۲۰، شناسایی و با متخلفان برخورد قانونی صورت گرفته است.

راه‌های پیگیری مسائل دارویی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

او از مردم خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف در داروخانه‌های استان با سامانه تلفنی ۱۹۰ تماس گرفته و برای ثبت پیشنهاد و شکایت خود نیز می‌توانند به تلفن پیغام گیر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به شماره ۳۲۱۲۲۲۴۰ تماس گرفته و موضوع موردنظر خود را مطرح کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه کارکنان معاونت غذا و داروی دانشگاه روزانه از ۸ صبح تا ساعت ۱۷ عصر در میز خدمت دانشگاه علوم پزشکی شیراز واقع در طبقه همکف ساختمان مرکزی دانشگاه پاسخگوی مراجعان هستند، ادامه داد: همچنین مردم فارس می‌توانند برای اطلاع از موجودی دارو‌های کمیاب در داروخانه ها، نام دارو را به سامانه پیامکی ۲۰۰۰۰۱۰۰۰۰ پیامک کنند تا نام داروخانه موردنظر در صورت موجود بودن دارو به آنان پیامک شود.

او با اعلام اینکه اطلاعات دارویی از طریق سامانه اطلاعات کمبود‌های دارویی «سامک» نیز اطلاع‌رسانی می‌شود، ابراز امیدواری کرد تا با تلاش مجموعه سلامت، تأمین دارو، واکسن و بهبود خدمات بهداشت و درمان مورد نیاز مردم، میزان تلفات کرونا و دیگر بیماری‌ها به کمترین میزان ممکن کاهش یابد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.