رتبه ۵۳ ایران در شاخص نوآوری/ هدف گذاری برای کسب رتبه ۳۵

نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور همزمان با برگزاری هفتمین فن بازار ملی سلامت برگزار شد.

یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ابتدای نشست ضمن خوش‌آمدگویی به معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور عنوان کرد: در تولید علم نباید به دنبال حواشی باشیم اعضای هیات علمی بدون تردید باید به صورت متمرکز به تولید علم بپردازند؛ زیرا تولید علم و مرجعیت علمی و شتاب تولید علم یک واقعیت اساسی است که نه تنها در اسناد بالادستی به آن اشاره شده است بلکه بارها رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور هم به آن تاکید کردند.

پناهی با بیان این که کشورهای سلطه‌گر فقط نیرو و تجهیزات جنگی ندارند، بلکه امروزه علم و دانش نیز عامل تعیین کننده‌‌ای برای ایجاد قدرت در جهان به شمار می‌رود، ادامه داد: سال گذشته در نشست معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی که در مشهد برگزار شد ۸ محور کلی را ابلاغ شده است که طبق آن، تحقیقات باید پاسخگو، در راستای نیاز مردم، مسئله محور و مبتنی بر عدالت باشد. امروز شاهد هستیم در برگزاری فن بازار ملی سلامت این خواسته ها متبلور شده است.

وی اظهار داشت: اکنون کشور در شاخص نوآوری جهانی به رتبه ۵۳ رسیده است و با بررسی‌های انجام شده رتبه ۳۵ را هدف‌گذاری کرده‌ایم و در حال برنامه ریزی هستیم به زودی به این رکورد جدید دست یابیم.

رتبه ۵۳ ایران در شاخص نوآوری/ هدف گذاری برای کسب رتبه ۳۵

پناهی افزود: در ارزشیابی امسال دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی هم به کیفیت بیشتر تاکید شده است. امسال اثرگذاری پژوهش‌ها را یکی از معیارهای سنجش و ارزشیابی دانشگاه‌ها قرار دادیم انتظار داریم از معاونین بازخوردهای این تغییرات را دریافت کنیم.

در ادامه نشست دبیران تحقیقات و فناوری کلان مناطق ده گانه آمایشی به طرح موضوعات و مسائل خود پرداختند.

حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو به پاسخ پرسش‌ها و نکاتی که از سوی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها طرح شد، پرداخت و اظهار داشت: آماده هستیم با همکاری معاونت تحقیقات و فناوری در حوزه رگولاتوری فناوری‌های نوین در دنیا بررسی‌های لازم انجام و الگوبرداری شود و در صورت کسب توافقات اولیه نتیجه آن برای پیاده سازی به غذا و دارو اعلام شود.

وی در ادامه عنوان کرد: همچنین آماده هستیم با همکاری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها از ظرفیت اساتید دانشگاه‌ها برای برون سپاری و انجام برخی فرآیندها با اولویت‌های فناورانه بهره‌برداری شود.

محمدی افزود: جهت تسهیل امور، مرحله موافقت اصولی برای دریافت مجوزهای غذا و دارو حذف شده است، ولی همچنان این آمادگی وجوددارد که این روند برای شرکت‌های دانش بنیان تسریع شود.

او همچنین از انجام تحقیقات در حوزه اثربخشی دارو، مواد موثره و تجهیزات پزشکی نیز استقبال کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار