محمد محمدی مسعودی، عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران و مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی نانوبیوفوتونیک دانشگاه تهران در تشریح این دستاورد پژوهشی، گفت: این دستگاه در حوزه نانوفناوری پیشنهاد شده است و یک روش آسان، ساده و مقرون به صرفه برای تولید نانوپودرها و پوششهای سرد بر روی بسترهای فلزی است.
وی افزود: تهیه نانوپودر با توزیع اندازه مناسب و در عین حال با بازدهی بالا و حفظ خواص مورد نظر، همواره دغدغه پژوهشگران بوده است که این دستگاه با بهرهگیری همزمان از نیروی گلوله و التراسونیک، امکان تهیه نانوپودر با ترکیبهای مختلف سرامیکی و همچنین فلزی با حفظ خواص را فراهم میکند.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران، مزیت این دستگاه را بازدهی بالا و همچنین کنترل اندازه نانوذرات با استفاده از تغییر فرکانس و زمان آسیاب آن برشمرد و اظهار داشت: این دستگاه خرد کردن نانوذرات را در یک جهت انجام میدهد و با این دستگاه میتوان آلیاژسازی مکانیکی انجام داد.
وی دیگر قابلیتهای این دستگاه را امکان نفوذ نانوذرات به داخل زیرپایههای فلزی و تهیه پوششها و بهبود خواص سطح عنوان کرد و گفت: از این رو این دستگاه برای صنایع مختلف نظیر صنایع متالورژی، فوتونیک، قطعهسازی و صنایع خودرو قابل استفاده است.
محمدی مسعودی افزود: دیگر مزیت این دستگاه این است که میتوان شدت و عمق نفوذ نانوذرات در داخل زیرپایه فلزی را با تغییر فرکانس تغییر داد و همچنین عایقبندی داخل دستگاه به گونهای طراحی و ساخته شده است که صدا را به حداقل میرساند.
به گفته محمدی مسعودی، آسیاب هیبریدی ساختهشده، مشابه داخلی و یا خارجی ندارد و دستگاه مذکور به کمک پژوهشگران داخلی طراحی و ساخته شده است و حاصل همکاری دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، دانشگاه فنیوحرفهای و پژوهشگاه مواد و انرژی است.
وی یادآور شد: این دستگاه به مرحله تجاریسازی رسیده است و آماده فروش به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی است و تا سه سال گارانتی میشود.