وحید حدادی اصل، قائم مقام وزیر علوم درحوزه بینالملل در اجلاس روسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری سراسر کشور گفت: قوانین حوزه آموزش وزارت علوم هیچ تغییری نکرده است؛ به دلیل اینکه موضوع دختران دانشجوی افغانستانی خاص است، شرایط حضور مجازی را فراهم کردهایم.
به گفته وی این احتمال وجود دارد که برخی از دانشگاهها، تعدادی از دانشجویان افغانستانی را بورسیه کنند. دانشجویان دختر افغانستانی باید هزینه تحصیل خود را بپردازند، همچنین با برخی از سازمانها جلساتی داریم که پرداخت هزینه تحصیلی این گروه را پذیرفتهاند و در این زمینه هزینه و بار مالی به دانشگاه و وزارت علوم تحمیل نمیشود.
او افزود: تاکنون دو سازمان بینالمللی، هزینههای تحصیلی این دانشجویان را پذیرفتهاند. با اسرائیل فینفسه و با دیگر کشورها به واسطه عملکرد آنها مشکل داریم. قصد داشتیم دفتری را در کشور آلمان افتتاح کنیم، اما در وقایع اخیر به مشکل خوردیم. در حال حاضر، فرصت مطالعاتی برای کشورهای کانادا، انگلیس، آلمان و فرانسه صادر نکرده و معتقذیم که فرصت مطالعاتی نباید طولانیمدت شود.
او افزود: وزارت علوم در ۷۰ سازمان عضویت دارد و حق عضویت پرداخت میکند، اما از این سازمانها هیچ بهرهای نمی برد و جلساتی را در خصوص سازمانهای بینالمللی، اقدامات و کمکهای آن ها با روسای دانشگاهها برگزار میکنیم.
در نظر داریم که اتحادیه دریای خزر را در چهار گوشه کشور یعنی اتحادیه شمال، جنوب، غرب و شرق داشته باشیم. دانشگاههایی که مراکز ارتباطی ما شدند، بیشتر برای خود کار میکردند که حرف درستی است. میخواهیم در ارتباط با روسیه وقت بیشتری بگذاریم و در آینده سفری به بلاروس خواهیم داشت. در گذشته، کشورهای اروپایی و همسایه انتظار داشتند که برای آن ها دانشجو بفرستیم، اما شرایط به نحوی شده که دانشجو را در داخل بپذیریم.
او گفت: کشورهای اروپایی و همسایه پذیرفتهاند که ما میتوانیم از دیگر کشورها دانشجو بپذیریم. شرایط مساعد محدود به دانشگاهها نیست، چرا که پارکهای علم و فناوری هم وضعیت خوبی دارند و میتوانیم دانش و فناوری را منتقل کنیم. معاونت علم و فناوری وزارت علوم در اولین گام با چین ارتباط گرفت.