دوازدهم آبان ماه بود که تعدادی از اغتشاشگران در اطراف آرامستان بهشت سکینه و کمال شهر کرج به بهانه شرکت در مراسم چهلم یکی از جانباختگان اغتشاشات با ایجاد ناآرامی و ریختن سنگ و چوب و نخالههای ساختمانی، اقدام به بستن آزادراه کرج ـ قزوین و اختلال در عبور و مرور خودروها، تخریب اموال عمومی و خصوصی و ضربوجرح مأمورین کردند.
در حوادث آن روز سیاه، سید روحالله عجمیان یکی از حافظان امنیت مظلومانه به شهادت رسید. شهید عجمیان بدون هیچ سلاحی به همراه تعدادی از مردم که به جهت انسداد آزادراه در ترافیک مانده بودند در حال کمک جهت رفع انسداد بود و در این حین بهصرف اینکه لباس بسیجی بر تن داشت موردحمله اغتشاشگران قرار میگیرد و تعدادی از آنها با قساوت و بیرحمی وی را به شهادت میرسانند.
در پی این حادثه تلخ و ناگوار، بلافاصله پروندهای در دادسرای امور جنایی و جرائم خاص کرج تشکیل و بازپرس مربوطه دستورات قضائی لازم را جهت شناسایی و بازداشت متهمان به اداره کل اطلاعات استان البرز صادر میکند. در این پرونده درمجموع برای ۱۶ نفر از متهمان قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست صادر و در تاریخ ۹ آذر جلسات دادگاه انقلاب اسلامی و دادگاه کیفری یک استان البرز برای رسیدگی به اتهام افراد دخیل در شهادت روحالله عجمیان و حوادث آن روز بهشت سکینه کرج آغاز شد.
در جلسات دادگاه، متهمان صراحتاً نحوه شهادت سید روحالله عجمیان را تشریح و به نقش خود در این جنایت اعتراف کردند. همچنین تصاویر و اسناد مرتبط با این واقعه نیز در دادگاه به نمایش درآمد.
پس از دستگیری عوامل شهادت سید روحالله عجمیان، در بازسازی صحنه جرم، متهمان نحوه قتل را بازسازی کردند. همچنین اظهارات و اقاریر صریح و متعدد متهمان مبنی بر ارتکاب جرائم و تشریح صحنه جرم، کشف آلات و ادوات جرم از متهمان، بازبینی تلفن همراه آنها و کشف مطالب مجرمانه، تصاویر و فیلمهای منتشرشده از روز حادثه مبنی بر نحوه به شهادت رساندن مدافع امنیت شهید سید روحالله عجمیان نیز تماماً اتهامات متهمان را اثبات میکرد.
نقش متهم ردیف اول در قتل شهید عجمیان
محمدمهدی کرمی، متهم ردیف اول پرونده در جلسات دادگاه با تشریح کامل اقدامات خود در روز حادثه گفت: شب یازدهم آبان ماه بود که یکی از دوستانم به من پیام داد و گفت فردا دوازدهم آبان روز چهلم حدیث نجفی است و ما هم برای حضور در آن مراسم آماده میشویم؛ لذا من هم قصد کردم که در این مراسم حاضر شوم. در روز ۱۲ آبان نزدیک ۱۱ صبح بود که به ترافیک اتوبان رسیدم. از ماشین پیاده شدم و با افراد حاضر درصحنه شعار دادم و به سمت مأمورین سنگ پرتاب کردم. در ادامه به سمت زیرگذر که رفتم مشاهده کردم که جمعی از افراد در آنجا تجمع کردهاند؛ لذا در ادامه من هم به این جمع پیوستم و شنیدم که فردی فریاد میزند بسیجی. در ادامه دیدم که بسیجی روی زمین افتاده و دو الی سه نفر بالای سرش ایستادهاند و با سنگ و چوب به سروصورتش ضربه میزنند. هرکسی یکی دو تا مشت میزد و فرار میکرد.
قاتل شهید عجمیان ادامه داد: همینطور که شهید با دستخالی در حال فرار بود، سنگ، چوب و... به سمتش پرت میکردند و افرادی که وی را میزدند بالای ۳۰ تا ۴۰ نفر بودند.
دستم را انداختم سمت شانه راستش و چرخاندمش و بعد با یک سنگ به سرش ضربه زدم. بعدازاینکه این سنگ را زدم با مشت سه ضربه به سرش وارد کردم. بعد شهید را دیدم که زمین افتاده و در همین حالت یک نفر روی پهلو و دنده سمت راستش میپرید. بعدازاینکه اطراف شهید خلوت شد به سمتش رفتم و با پا یک ضربه به وسط پاهایش و دو ضربه به زانوهایش زدم.
در همین حین یک فرد آمد و ۳ الی ۴ ضربه چاقو به سمت ناحیه شکم و پهلوی شهید وارد کرد و بعدازاینکه چاقو را زد و از روی شکمش بلند شد من پاهای او را گرفتم و به سمت جلوی خاور روی زمین کشیدم که در همین لحظه کفشهایش از پاهایش درآمدند و با آنها ۲ تا ضربه به سمت صورتش زدم و بعد یک ضربه با پای چپ به سر و گردن و ۲ الی ۳ ضربه هم با کفش به صورتش وارد کردم!
سید محمد حسینی فرزند سید حسن متهم ردیف دوم این پرونده است؛ فردی که با چاقو ضرباتی به شهید وارد کرد. وی در جلسه دادگاه، اقداماتش در زمان شهادت شهید عجمیان را تشریح کرد و گفت: من جزو آخرین نفراتی بودم که به بالای سر شهید عجمیان آمدم، افرادی به شهید توهین میکردند و به وی لگد میزدند.
وی همچنین صراحتاً در دادگاه اعلام کرد: چاقوی خود را دومرتبه و به عمق دو بندانگشت به بدن شهید عجمیان فشار دادم و در مرتبه سوم کمی به داخل بدن وی وارد کردم.
در رابطه با اقدام جنایتکارانه محکوم حسینی در روز حادثه، دیگر متهمان پرونده نیز صراحتاً وی را به عنوان فردی معرفی کردند که به شهید چاقو زد و با توجه به اینکه سید محمد حسینی در آن روز پیراهن قرمز به تن داشته حتی قبل از شناسایی و بازداشت ایشان، سایر متهمانی که قبل از وی بازداشت شدند همگی اظهار داشتند کسی که لباس قرمز داشته چندین ضربه چاقو به شهید زده است. محمدمهدی کرمی در دادگاه زمانی که حادثه را در حضور سید محمد حسینی تشریح میکرد، گفت: یک فرد آمد (محمد حسینی) و با ۳ الی ۴ ضربه تقریباً بهاندازه دو بند انگشت با چاقو به سمت ناحیه شکم و پهلو شهید ضربه وارد کرد.
بر اساس احکام صادرشده اولیه، محمدمهدی کرمی و سید محمدحسینی، به اتهام افساد فیالارض از طریق ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور، حمله به مأمورین حافظ امنیت و جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد که موجب اخلال شدید در نظم عمومی و ناامنی در کشور و منتهی به شهادت سید روحالله عجمیان شد به اعدام محکوم شدند.
بر اساس این گزارش، احکام صادره پس از اعتراض متهمان در دیوان عالی کشور موردبررسی مجدد قرار گرفت و رأی دیوان عالی کشور بعد از بررسی دقیق پرونده در خصوص فرجامخواهی متهمان پرونده شهادت سید روحالله عجمیان صادر شد. با توجه به قرائن و مستندات موجود در پرونده، دیوان عالی کشور، فرجامخواهی محکومان محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی را وارد و موجه تشخیص نداد و حکم صادره شده از دادگاه را به استناد بند الف ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری تأیید کرد. بر همین اساس و پس از طی تمام مراحل قانونی و تأیید رأی از سوی دیوان عالی کشور، حکم اعدام محکومان محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی اجرا شد.
پس از اجراشدن حکم دو قاتل شهید عجمیان رسانههای ضدانقلاب و نیز برخی اصلاحطلبان تندرو طبق روال همیشگی سعی کردند با عوض کردن جای جلاد و شهید به ایجاد شبهاتی در این پرونده خونین دست بزنند. ازجمله علی شکوری راد، سخنگوی جبهه اصلاحات که نوشته بود: «اجرای حکم اعدام محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی موجب تأسف و انزجار عمیق است. روایت رسمی در مورد کشته شدن روحالله عجمیان که موجب این حکم قضایی شد، هرگز قابلباور نبوده است. گمان دارم اصل ماجرا توطئه بوده و همه گرفتار آن توطئه شدهاند. غرض ترساندن است، اما بنزین روی آتش است!»
محمدحسین آقاسی یکی از وکلای دادگستری نیز در گفتگو با چند رسانه داخلی و خارجی خود را وکیل یکی از متهمان این پرونده معرفی کرده و گفته بود که حکم اعدام با نادیده گرفته شدن موازین قانونی انجامشده است! این دست اطلاعات ناقص از پرونده باعث شد «مشرق» در جهت روشن شدن افکار عمومی به سراغ دو وکیل این پرونده رفته و زوایای مختلف ماجرا را بررسی کند.
نام محمدحسین آقاسی برای رسانههای ضدانقلاب بسیار آشناست؛ او ازجمله وکلای حقوق بشری است که درباره بسیاری از مسائل سیاسی و حقوقی اظهارنظر کرده و خود را وکیل معدوم محمدمهدی کرمی متهم اول پرونده معرفی کرده بود! آقای آقاسی در پاسخ به این سؤال که آیا وکالت پرونده را بر عهده داشته میگوید:
بهصورت رسمی بهعنوان وکیل پرونده معرفی نشده بودم، زیرا روند قانونی برای پذیرش این پرونده طی نشده بود، اما بهصورت غیررسمی خانواده کرمی از من خواستند مسئولیت این پرونده را بر عهده بگیرم، خود مهدی کرمی نیز از طریق تلفن زندان با من تماس گرفت و در مورد بخشی از پرونده خود توضیح داد، قرار بر این شد جهت اعاده دادرسی وکالت پرونده را دست بگیرم.
این وکیل دادگستری در پاسخ به این سؤال که کرمی در آخرین مکالمه در مورد چه موضوعاتی با وی صحبت کرده است گفت: کرمی ادعا میکرد که در قتل شهید عجمیان دست نداشته و تنها چند ضربه به او زده است، البته بیان این دست سخنان از جانب متهم در چنین وضعیتی طبیعی است؛ او تلاش میکرد به هر نحوی که شده است، حکم را بشکند! من اصولاً حرفهای متهم را باور نمیکنم، زیرا جهتگیری دارد باید پرونده او را بخوانم درباره این پرونده من دسترسی به آن نداشتم؛ اما فیلم اعترافات و نیز برخی فیلمهای صحنه جرم را دیدهام واقعاً برخی از صحنهها بسیار دردناک بود و به دلیل شدت خشونت نتوانستم تا انتها آن را تماشا کنم.
آقای آقاسی درباره شایعه اعتصاب غذای متهم ردیف اول پرونده شهادت شهید عجمیان نیز اظهارات جالبتوجهی دارد و میگوید: تا جایی که اطلاع دارم کرمی اعتصاب غذا نکرده بود؛ در آخرین گفتگو به من گفت که میخواهم بهزودی اعتصاب غذا کنم، من او را از چنین کاری بر حذر داشته و گفتم این دست اقدامات روی پرونده اثر منفی دارد، بهتر است از روشهای قانونی ازجمله اعاده دادرسی استفاده کنیم، البته بر اساس ماده ۴۳۲ قانون آیین دادرسی مدنی، اعاده دادرسی بر دو قسم است: اصلی که عبارت است از اینکه متقاضی اعاده دادرسی بهطور مستقل آن را درخواست نماید یا طاری که عبارت است از اینکه دراثنای یک دادرسی حکمی بهعنوان دلیل ارائه شود و کسی که حکم یادشده علیه او ابراز گردیده نسبت به آن درخواست اعاده دادرسی نماید. درباره این پرونده تشخیص بر آن بود که نیازی به اعاده دادرسی نیست.
منبع :مشرق