احمدرضا رئیس زاده گفت: سطح زیرکشت محصولات گلخانهای حدود دو هزار و ۵۰۰ هکتار و همچنین از این مقدار حدود ٢٠٠ هکتار مربوط به انواع گل و گیاهان زینتی و دو هزار و ٣٠٠ هکتار مربوط به انواع محصولات سبزی و صیفی است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان عنوان کرد: گل و گیاهان زینتی شامل گلهای شاخه بریده، گلهای آپارتمانی، گلهای گلدانی و درختچههای زینتی است که در مجموع حدود ١٧۵ میلیون اصله یا گلدان در سال در استان اصفهان تولید میشود.
رئیس زاده با اشاره به اینکه استان اصفهان در زمینه تولید گل شب بو رتبه اول کشوری را دارد، بیان کرد: محصولات سبزی و صیفی انواع گوجه فرنگی شامل گوجههای درشت، زیتونی و چری، انواع خیار، فلفل دلمهای رنگی، بادمجان، توت فرنگی و سبزیجات خوردنی برگی در استان کشت میشود.
او با اشاره به اینکه سالانه حدود ٣٢٠ هزار تن سبزی و صیفی در استان تولید میشود، افزود: عمده این محصولات مخصوصا فلفل دلمه، گوجه فرنگی و بادمجان محصولات صادراتی استان بوده و به کشورهای روسیه و حاشیه خلیج فارس صادر میشود والباقی محصولات مصرف داخلی دارد.
احمدرضا رئیس زاده در خصوص برنامههای حمایتی که در این حوزه دارند، اذعان کرد: سازمان جهاد کشاورزی و دولت نیز به این دلیل که گلخانهها در الگوی کشت استان از بابت صرفه جویی در مصرف آب، افزایش بهره وری، ایجاد اشتغال، صادراتی بودن محصولات و ارز آوری جایگاه خوبی دارند، متقاضیان را برای کسب مجوز همراهی کرده و در این امر تسهیل گری میکنند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: در زمینه تغییر کاربری و معرفی برای ارائه خدمات آب، برق و گاز نیز با متقاضی همکاری میکنیم، معمولا بسته به تسهیلاتی که به سازمان ابلاغ میشود، از محل منابع اعتباری تسهیلات ارزان قیمت و بلند مدت با بازه بازپرداخت پنج ساله نیز در اختیار متقاضی قرار میدهیم تا برای احداث گلخانه اقدام کنند.
رئیس زاده گفت: شهرستانهایی که در سطح استان بیشترین میزان گلخانهها را به خود اختصاص دادند به ترتیب شامل تیران و کرون، فلاورجان، شهرضا، دهاقان، اصفهان، خمینی شهر، مبارکه، نجف آباد و شهرستانهای حوزه مرکزی استان بوده و حدود پنج هزار و ۵۰۰ خانوار از واحدهای گلخانهای بهره برداری میکنند.
منبع:صاحب نیوز