منصور رضایی با اشاره به اجرای این طرح بزرگ و ضرورت تولید نهال جنگلی گفت: این طرح که با هدف زراعت چوب و توسعه جنگلکاری اجرا میشود، نقش بسزایی در احیای جنگلهای سوخته و تخریب شده و علاوه بر آن موجب افزایش سرانه فضای سبز اطراف شهرها هم میشود.
او گفت: کاشت گونههای سریع الرشد مانند صنوبر، اکالیپتوس و گز شاهی و همچنین گونههای بادام کوهی، ارژن، افرا، بلوط، کاج، سرو، زبان گنجشک و ارغوان در مناطق معتدل و سردسیر و نیز کاشت انواع آکاسیا، کهور، برهان و کنار در مناطق جنوبی و گرمسیری استان برای تامین بخشی از نیاز کارخانههای چوب بری از جمله برنامههای در نظر گرفته شده در این طرح است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: بخش عمدهای از نهالهای تولید شده هم در شهرهای جنوبی استان به ویژه مناطق بیابانی و مستعد بیابانی شدن غرس و در اولویت قرار خواهد گرفت.
رضایی با بیان اینکه در زمان حاضر اعتبار اختصاص یافته برای اجرای این طرح در حال پیگری از سوی وزارتخانه است، گفت: در صورت تأمین اعتبار میتوان علاوه بر احیاء عرصههای تخریب شده و همچنین توسعه جنگلکاری و ایجاد فضای سبز، برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار و حفاظت از آب و خاک، گامهای مؤثر و تأثیر گذاری برداشت.
طرح جهادی تولید یک میلیارد اصله نهال در کشور از شهریورماه امسال توسط رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابلاغ شده که در صورت فرآهم شدن زیرساختها از سال ۱۴۰۲ این طرح در سراسر کشور به مدت چهار سال اجرایی خواهد شد.